Robin Rahm och Gustaf Lindvall fortsätter i AIK

12 maj 2015 15:00

Nu är en av de viktigaste positionerna i Roger Melin och Anders Gozzis lagbygge inför kommande säsong tillsatta. AIK fortsätter med Robin Rahm och Gustaf Lindvall i kassen.
– Det känns oerhört bra att vi får kontinuitet på platsen genom två duktiga målvakter, säger sportchefen Anders Gozzi.


– Både Rahm och Lindvall hade en bra utveckling under förra säsongen. Det är en viktig position och det känns oerhört bra att vi får kontinuitet på platsen genom två duktiga målvakter. Samtidigt finns det en stor utvecklingspotential och tillsammans med målvaktstränare Stefan Persson är båda målvakterna redo att ta nästa steg, säger sportchefen Anders Gozzi.

Gustaf Lindvall var förra säsongen tredjemålvakt bakom Rahm och Hamberg. Den 24-årige västerbottningen flyttades upp till A-laget under kvalserien och imponerade på lagledningen så pass att han nu får kontrakt som en av två målvakter.

Robin Rahm gjorde en stabil förstasäsong i AIK. Han snittade fina 2,14 i ”goal against” och hade en räddningsprocent på 91,7 i det allsvenska bottenlaget.
– Det känns otroligt kul att få fortsätta jobba med Stefan Persson. Jag tycker att vi utvecklade mitt spel och jag känner mig redo att ta ytterligare steg. Dessutom känns det kul med den satsning som nu görs i klubben. Det var rörigt under förra säsongen men nu när det finns en helt annan stabilitet, främst genom Melin och Gozzi men även på ledningsnivå, var valet att skriva på för AIK självklart.

Både Rahms och Lindvalls kontrakt sträcker sig över kommande säsong.