Fasth nollade Modo

22 september 2011 21:13

AIK besegrade Modo i Örnsköldsvik med 2?0. En riktig krigarinsats och stabilt försvarspel lade grunden för den viktiga bortasegern. Oscar Steen bröt dödläget i slutet av andra perioden. I numerärt underläge snodde Steen pucken från en Modoit och lirkade in den mellan benen på Tellqvist. Andra målet gjorde David Lillieström Karlsson, hans första mål i A-lagsdressen.


Under första perioden gav och togs det en hel del. Både lagen skapade bra chanser men AIK hade ett litet övertag. Närmast var Robert Rosén och Christopher Aspeqvist. Rosén blev från blå frispelad av Lillieström-Karlsson men lyckades inte överlista Mikael Tellqvist som även räddade returen. Aspeqvist chans var något vassare. Videll friställde den unge backen som fick bra träff men Tellqvist hann över och gjorde en fantastisk parad med klubbhandsken. Perioden slutade 0?0 och AIK vann skotten med 8?5.

Andra perioden var tyngre för AIK. Modo fick gång på gång press i AIK:s zon men lyckades inte skapa några större farligheter. Bortlaget kunde dock sticka upp i kontringar. Farligast blev det när Videll lade fram en fin macka, i 2 mot 1-läge, till Lillieström-Karlsson. DK:s skott räddades av duktige Modo-målvakten. En trött Videll drog i slutet av perioden på sig en slashingutvisning. Modos press ökade men Fasth och försvaret forsatte att vara stabil. När Modo skulle starta om från egen zon för ett sista ryck innan periodvilan dök Oscar Steen upp. Han bröt Nicklas Danielssons passning och kunde fri med Tellqvist lirka in pucken mellan benen. Ett viktigt mål i en period där AIK hade jobbat hårt. Modo vann skotten med 6?9.

Modo lyckades inte öka trycket i sista och AIK:s försvarsarbete var aktivt över hela banan. I en kontring fick Aspeqvist på ett bra skott som Tellqvist inte lyckades hålla. På returen höll sig pigge Lillieström Karlsson framme. Han petade pucken förbi Modomålvakten och 2?0 till AIK var ett faktum. Det var Lillieströms första mål i A-lagströjan och firades glatt av lagkamraterna.

AIK har startat säsongen väldigt bra. Debaclet i Globen var tungt, men fråntar inte faktum att AIK för första gången på massor utav år spelar en tidig seriefinal mot Frölunda på Hovet på lördag.

Text: AIK Ishockey
Foto: Jonas Forsberg, Pic-Agency.com