Nordström: "Lite mer offensiv krydda"

28 november 2012 18:04

Joakim Nordström är en av AIK:s bästa målskyttar den här säsongen. Inför torsdagens match mot HV71 hoppas centern att laget ska producera fler mål framåt.
– Vi försöker få in lite mer offensiv krydda i spelet, säger han till aikhockey.se inför mötet.


På grund av Stockholm Horse Show har AIK under veckan varit på träningsanläggningen Ritorp i Solna. Bra ispass menar lagets senaste målskytt Joakim Nordström.
– De har varit väldigt, väldigt noggranna träningar. Varje sekvens som har blivit fel har vi blåst av och ”gjort om och gjort rätt”, sluddrar Blackhawkslånet med en stor fläskläpp.
– Jag fick en smäll på slutet av matchen mot Linköping och den vill inte riktigt lägga sig. Det är många som är avundsjuka och vill ha lite fylligare läppar. Men det hade varit bra om den hade varit över hela läppen och inte bara halva, haha.

Nordström är med sina fem mål en av lagets bästa målskyttar. Senast, mot Linköping, bröt han en passning i mittzon, klev över blå och drog i väg ett mäktigt slagskott. Otagbart för Andreas Andersson i Linköpingsmålet.

Målvaktstränaren Stefan Persson rankar Nordströms skott som ett av de bästa i laget. "Men han använder det alldeles för sällan" menar Persson.
– Jag försöker komma i position för att skjuta och det har blivit lite bättre i år jämfört med förra säsongen. Men det finns fortfarande många lägen där jag letar passning lite för länge istället för att trycka den på mål, erkänner juniorvärldsmästaren.

För AIK väntar under torsdagen serieledande HV71 som är revanschsuget efter ett tungt 0-6-nederlag borta mot Luleå i tisdags.
– Det är ett bra lag som vi ska möta. Men vi åker ner med ett bra självförtroende och ska verkligen ge oss själva chansen att vinna.

– HV är ett lag med många skickliga spelare som gillar att komma med hög fart i omställningarna så det gäller för oss att hela tiden ligga rätt i banan. Vi ska vara tighta och extremt noggranna.

Efter en period med stabilt försvarsspel och ganska få gjorda mål framåt hoppas Nordström att laget kan hitta en bättre balans mellan offensiv och defensiv.
– Vi har fortsatt och tränat försvarspel samtidigt som många har tränat extra på avslut. Vi försöker få in lite mer offensiv krydda i spelet.