Storseger när AIK tog fjärde raka mot Modo
Publicerad: 2019-01-16
Herr
AIK vann med siffrorna 6-1 över Modo på bortaplan. En seger som grundlades tack vare tre svartgula powerplay-mål, samt en glödhet Max Lindholm.

Trots segersiffrorna var det Modo som inledde bäst. Hemmalaget satte en hård press inledningsvis och kunde relativt enkelt ta sig in i anfallszon. Modo vann de flesta kamperna framför mål och en sådan var när Anton Karlström satte 1–0 efter en retur på Kristian Jakobssons avslut.

Gästerna jämnare ut spelet och kunde även kvittera genom Mathias From som tog tillfället i akt och gick köksvägen när Linus Lundin inte var i position. I AIK:s andra mål var dock tur mer inblandat. Max Lindholm lade in pucken mot Windlert som hade tagit sig in i slottet. Passningen verkade för lång med Windlert sträckte sig och lyckades styra pucken mot mål, en aktion som ställde samtliga spelare, inte minst Linus Lundin i Modo-målet.

Svartgul uppvisning i powerplay avgjorde

I den andra perioden visade AIK prov på effektivt spel med en man mer på isen. AIK gjorde både 3-, och 4–1 i powerplay. Anton Holm noterades bland annat för sin nionde (!) poäng mot Modo den här säsongen när han pricksköt 4–1 i den andra perioden. Den svartgula dominansen var stor och de dröjde ända fram till den 8:e minuten av den andra perioden innan hemmalaget avlossade sitt första skott mot Erik källgren i mellanakten.

Det var många som ville göra mål ikväll och det var en som stod ut - assistkungen Max Lindholm. Max hade en fin kväll och assisterade till fyra mål. Vilket gjorde att bortalaget hade hela 6–1 efter två spelade perioder.

Modo valde inför den sista perioden att byta målvakt och Erik Hanses fick till uppgift att hålla nere siffrorna då AIK fortsatte att satsa framåt. Det blev dock inga fler mål i matchen utan AIK vann med tennissiffrorna 6–1 och inkasserade sin fjärde seger över Modo den här säsongen.

Nästa match är nu på fredag då Vita Hästen kommer på besök. Boka biljett och stötta laget till tre poäng i kampen om förstaplatsen ››