Erik Källgren går till Arizona Coyotes
Publicerad: 2019-03-29
Herr
AIK Hockey fortsätter att utveckla spelare som tar steget till den absoluta världseliten. För två säsonger sedan gick Jesper Bratt från HockeyAllsvenskan direkt till NHL. Nu är det Erik Källgrens tur.

Målvakten - som vaktat AIK:s mål de två senaste säsongerna - blev draftad av Arizona Coyotes år 2015 som #183 totalt. Nu har organisationen valt att plocka över honom för de två kommande säsongerna.

– Det känns så klart hur kul som helst och lite overkligt, säger huvudpersonen själv och fortsätter:

– Vi har haft en ganska bra kontakt ända sedan jag draftades men den har intensifierats nu på slutet och jag har haft positiva vibbar.

Efter att säsongen tog slut för AIK:s del har det gått fort. Erik Källgren fick första kontraktförslaget under onsdagen och nu, två dagar senare sitter han på ett flygplan som tar honom över Atlanten och till sin nya hemort.

– Planen är att jag ska träna med dem och kanske spela några matcher i AHL nu i vår men jag har inte blivit lovad någonting. Jag åker dit för att se hur det går och få en känsla av att spela i Nordamerika. Om staden Phoenix vet jag inte så mycket om. AHL-laget ligger två timmar söder om Phoenix och det jag vet just nu är att det är ett skönt väder och torrt klimat, berättar Erik som vill rikta ett stort tack till samtliga i AIK för sina två säsonger, som han menar har varit en fantastisk tid:

– Jag kommer alltid att se tillbaka på denna tid som en rolig del av mitt liv. Grabbarna i laget har gjort de här två åren helt fantastiska. Det har varit en stor ära att få representera AIK Hockey med sådana passionerade supportrar. Miljön runt omkring laget har varit underbar och jag vill tacka samtliga som jobbat för klubben, säger han och riktar ett speciellt tack till målvaktstränaren Robin Danielsson:

– Robin har varit en stor del av detta. Utan honom hade jag inte utvecklats som jag gjort de här två åren och jag hade definitivt inte fått den här chansen.

AIK Hockey vill tacka Erik Källgren för hans insatser och önskar honom stort lycka till i Arizona Coyotes organisation.

Det sedvanliga utbildningsbidraget från NHL kommer klubben tillgodo under senare delen av 2019.

AIK Ishockey