På förekommen anledning
Publicerad: 2018-06-04
NYHET
Med anledning av Nils Höglanders flytt till Rögle BK vill AIK Hockey klargöra följande.

Efter att nyheten om Nils Höglanders flytt till Rögle blev officiell under måndagen har det inkommit flertalet frågor till klubben och på sociala medier om varför AIK Hockey valde att släppa talangen. Klubben vill med detta meddela att man inte har kunnat göra något då gällande avtal mellan HockeyAllsvenskan och SHL möjliggör för SHL-lagen att plocka kontrakterade spelare i HockeyAllsvenskan.

– SHL-lagen har till slutet av juli på sig att plocka kontrakterade spelare i HockeyAllsvenskan utan att vi kan göra något utan det är upp till spelaren själv att bestämma ifall han vill lämna. Vi får en viss ekonomisk ersättning men dessvärre är det så här avtalet ser ut mellan ligorna, säger AIK Hockeys sportchef, Anders Gozzi som var ovetandes fram till att affären var klar:

– Jag fick veta det i går, när han hade skrivit på. SHL-klubbarna har ingen skyldighet att informera oss, säger Gozzi som väljer att blicka framåt mot kommande säsong:

– Vi har ett starkt lag på gång, och supportrarna känner det också. Vi har sålt dubbelt så många säsongskort i år jämfört med samma tidpunkt i fjol. Fortsätter folk att köpa säsongskort - speciellt tidigt - leder det till större möjligheter att förstärka laget ytterligare.

AIK AIK Ishockey