Förlust trots spelövertag
Publicerad: 2018-12-17
Herr
Ineffektiviteten blev kostsam för AIK. Trots ett stort spelövertag blev det förlust hemma mot Pantern.

AIK satte sin vana trogen full fart från nedsläpp och var nära bjuda publiken på Hovet på en kanonstart efter endast en halvminut spelad. Andreas Hjelm bröt pucken på offensiv blå och serverade Eric Castonguay som dock inte lyckades överlista Panternmålvakten. AIK hade ett stort spelövertag genom hela perioden men målen uteblev. En underhållande period som slutade mållös.

AIK-pressen fortsatte i andra och Mathias From var ytterst nära att ge AIK ledningen när han sköt i insida stolpe efter knappa tre minuters spel. Situationen videogranskades men pucken bedömdes inte vara över linjen. Det dröjde ända till 8.08 in i den andra perioden innan första målet i matchen kom. Och det var lite ologiskt gästerna som tog ledningen i powerplay sedan AIK dragit på sig en utvisning. Spelövertaget avtog något och gästerna lyckades även utöka till 0-2 innan andra perioden var över.

Det var en tuff uppförsbacke för AIK inför tredje perioden som dock inte hade gett upp. Alexander Deilert var tillbaka i spel och han satte dit det förlösande första målet när han reducerade till 1-2 efter 2.14 i tredje. Publiken vädrade vändning men AIK hade fortsatt svårt att omvandla spelövertag till mål. Pantern kontrade in 1-3 efter 17.43 vilket tvingade AIK att ta ut målvakten. 1-4 kom sedan i öppen kasse.

Nästa hemmamatch är mot Tingsryd fredagen den 28 december klockan 19.00.