Suddenförlust i första omgången av Skoda Trophy
Publicerad: 2018-09-06
Herr
Trots ett stort spelövertag lyckades inte AIK omvandla chanserna till tillräckligt många mål utan fick se sig besegrade av Södertälje efter förlängning i första omgången av Skoda Trophy.

Likt de tidigare försäsongsmatcherna började AIK bäst och tog kommandot direkt. Garry Nunn fick matchens första farliga målchans där inledningen gav mersmak för de svartgula, och mer skulle det komma.

Fredric Weigel har under försäsongen visat att man inte ska ge honom allt för stora ytor. Trots att SSK var förvarnade kunde #23 ge Gnaget ledningen efter ett fint anfall där Weigels kedjekamrat, Anton Holm, serverat honom. Fredric höll pucken och väntade ut George Sörensen i SSK-kassen och hade bara att lägga in pucken i luckan som uppstod.

Spelövertaget från AIK:s sida gav laget många chanser att utöka sin ledning. Den talangfulle backen, Philip Broberg, var nära ett drömmål men foppadragningen fastnade på George Sörensens skridskospets. Nära var även Anton Holm som träffade stolpen.

För Erik Källgren var det mest dramatiska som hände att han var tvungen att byta mask i den första perioden. Men han fick desto mer att göra ju längre matchen led efter att spelet jämnat ut sig en aning.

Södertälje flyttade upp positionerna och lyckades få till längre anfall. Något som dock gav möjligheter för AIK:s snabba forwards att snabbt ställa om. Både Garry Nunn och Mathias From fick chansen att hamna i målprotokollet via frilägen men Sörensen var med på dragningarna och var snabbt nere med benskydden längs isen vid de båda tillfällena.

Kort efteråt kom kvitteringen. Södertälje hade under en tid haft ett hårt tryck mot Källgren i kassen och Nicklas Grossman var till slut den som spräckte AIK:s nolla på försäsongen med ett vasst handledsskott i krysset.

Stärkta av kvitteringen kom hemmalaget ut till den tredje perioden med bra fart och skapade chanser som mycket väl hade kunnat rendera i ett ledningsmål. Därför kom AIK:s ledningsmål aningen ologiskt. Christian Sandberg utnyttjade slarv i SSK-zonen och pucken hittade fram till Max Lindholm som, trots en halvdan träff på pucken, kunde sätta dit 2–1.

Två olyckliga situationer kort efter varandra gjorde att Södertälje fick chansen att replikera i fem mot tre. Ett numerärt övertag som hemmalaget kunde utnyttja fram till 2-2. Matchen gick till förlängning där Södertälje tog hem bonuspoängen efter ett olyckligt byte där SSK-forwarden hamnade fri med Källgren som fick se pucken sakta glida in i mål.

Nästa match för AIK:s del i Skoda Trophy är redan nu på lördag då man tar sig an Västerås. Biljetter till matchen köper du här ››

AIK AIK Ishockey