Robin Kovács spelar i AIK kommande säsong

29 juli 2015 18:16

Det har spekulerats i vart Robin Kovács kommer spela kommande säsong och idag blev det klart. Robin stannar i AIK på lån från Rögle BK.
– Jag är glad att jag ska fortsätta spela för den klubb jag älskar mest i världen, säger Robin.


Robin fick sitt stora genombrott under föregående säsong när den talangfulle forwarden noterades för totalt 35 poäng på 62 matcher vilket också gav honom priset Guldgallret. Det resulterade i att han på förhand fick en högre placering i NHL-draften 2015 vilket också betydde att ett svar om Robins framtida klubb skulle få dröja till efter draften.

Sportchef Anders Gozzi har under hela perioden varit öppen med att man vill att Robin ska fortsätta sin utveckling i den klubb som han fostrats i och arbetat på att hitta en lösning som möjliggör för att vi ska se Robin i den svartgula-tröjan även säsong 2015-2016.

En lösning blev klar igår när Robin skrev på för Rögle BK i SHL som i sin tur lånar ut honom till AIK under hela säsongen.

– Vi är hemskt glada att Robin spelar hos oss nästa säsong. Självklart hade vi hellre velat att Robin skulle skrivit direkt med AIK, men som det har utvecklats är det här det näst bästa alternativet, säger Anders Gozzi om lånet av Robin.

Det betyder att Robin är en AIK-spelare kommande säsong, men Rögle har möjlighet att använda honom om de skulle åka på extremt många skador och vara i behov av förstärkning. Robin skulle då vara tillgänglig för Rögle under skadeperioden för att sedan återgå tillbaka till AIK.

Robin kommer inom kort att ansluta till lagets förberedelserna inför säsongspremiären fredag 11 september 19.00 när vi tar emot Oskarshamn på Hovet.

Vi är glada att Robin Kovács spelar i AIK kommande säsong!