Förlust hemma mot Björklöven
Publicerad: 2021-02-26
herr
Trots stark uppryckning föll AIK hemma mot Björklöven med 2–5.

Tre tunga minuter i inledningen av matchen gav Björklöven ett tvåmålsöverläge efter att studsarna gått gästernas väg. Efter att AIK kunnat samla sig lyfte laget spelet och växte in i matchen. Anton Karlsson fick med sin reducering igång sina medspelare ytterligare och även publiken på plats som manade på de svartgula spelarna.

Den andra perioden var i stora drag AIK:s som ofta bet sig fast i anfallszon men där Kevin Poulin i gästernas mål kom ut stort och stod för flera matchavgörande ingripanden. Mitt i hemmalagets press kom istället Björklöven upp i en omställning och satte psykologiskt tunga 3-1.

Ett mönster vi även fick se i den tredje perioden när Björklöven utökade sin ledning när AIK satsade framåt. Anton Blomqvist är dock inte känd för att ge upp och tog ut målvakten med sex minuter kvar och Eric Norin kunde till slut reducera i powerplay.

Men det var för sent. Björklöven fastställde slutresultatet till 5–2 i öppen kasse.