Bonuspoäng till AIK efter Castonguays avgörande

10 mars 2018 20:21

AIK knep bonuspoängen i första matchen i Slutspelsserien - vilket gör att Gnaget är fortsatt tabelletta.


AIK inledde Slutspelsserien med att ta emot Almtuna IS i en tidig gruppfinal på lördagskvällen. Man märkte också tidigt att det var två lag som inte ville förlora och spelade en tight hockey. Vilket gjorde att chanserna var lätträknade i inledningen av matchen. Som sedermera öppnade upp sig allt mer.

Hemmalaget försökte att koppla greppet om matchen tidigt men Almtuna backade hem och täppte till de få ytor som uppstod på isen. Gnaget lyckades dock höja tempot i matchen i den andra perioden och skapade flertalet chanser som mycket väl hade kunnat resultera i ett mål. Därför kom gästernas ledningsmål aningen överraskande. Men repliken kom snabbt genom #51 Emil Lundberg som snappade upp pucken framför må och hittade nätet.

Perioden fortsatte i ett bra tempo och i en snabb omställning lyckades Mathias From göra mål där han valde att gå på avslut. Ett beslut som visade sig vara ett klokt sådant.

Lagen skulle dock åter vara lika efter att Albin Carlsson i Almtuna fått flera meter att avancera på och i slottet kunde han sikta in sig ordentligt. Målet gav gästerna en positiv injektion och de var kort efteråt även nära att ta ledningen efter att Linus Lundin blivit överspelad men pucken gick utanför målramen.

Matchen gick sedermera till förlängning som skulle avgöras i spel tre mot tre. En spelform AIK utnyttjade bäst och Éric Castonguay gav AIK bonuspoängen.

Nästa match är nu på måndag, borta mot Södertälje SK innan det är dags för ny match på Hovet på onsdag. Då IK Pantern kommer på besök. Köp biljetter till nästa hemmamatch här ››