Minatsu Murase tillbaka i AIK igen

16 april 2021 14:00
dam

AIK Hockey är glada att kunna meddela att den tidigare AIK-målvakten Minatsu Murase gör comeback i klubben.


Minatsu Murase har ett långt förflutet i AIK Hockey och lämnade klubben 2019 för att flytta till Luleå med familjen. Men nu är målvakten tillbaka i klubben inför kommande säsong.

– Att ha Musse tillbaka är riktigt roligt! Hon har tränat med oss förra säsongen och har visat att hon fortfarande håller den höga nivån som hon haft tidigare. Hon vet hur vi gör och vill ha saker här i AIK och kommer på ett naturligt sätt passa in i gruppen på en gång, berättar Jared Cipparone om återföreningen med Murase.

Minatsu själv beskriver återkomsten som att komma hem:

– Det känns jätteroligt! Jag var såklart tvungen att tänka över mitt beslut eftersom vi har två barn, men jag har ju velat komma tillbaka till AIK för det är här jag känner mig hemma, säger hon.

Säsongen 19/20 inleddes i Luleå men Minatsu spelade inte mer än 12 matcher förrän hon och familjen flyttade ifrån staden. Förra säsongen uteblev för henne då hon och sambon fick sitt andra barn, men Minatsu var med och tränade med AIK så snart hon fick möjlighet.

– Jag var med och tränade lite på slutet av säsongen, efter att jag hade fött barn. Det är alltid roligt att spela så självklart var jag sugen på att ställa mig i målet redan då, berättar hon och fortsätter:

– Jag hoppas att jag kan bidra med bra saker nästa säsong, en trygghet där bak och att bidra till att vi kan vinna matcher. Personligen vill jag mest komma tillbaka till min nivå som jag hade innan jag fick barn, och få tillbaka lite självförtroende och känna att jag bidrar till laget.

Minatsu är glad att vara hemma i AIK igen, och berättar att om det är någonstans hon ska avsluta karriären så vill hon göra det i den svartgula tröjan. Men om detta blir sista säsongen kan hon inte svara på.

– Nej det vet jag faktiskt inte, men nu känns det iallafall bra att jag är på hemmaplan!

AIK Hockey hälsar Minatsu varmt välkommen hem igen!

Kontraktet med Minatsu Murase är skrivet för säsongen 21/22.

Nu står det även klart att det inte blir någon fortsättning för Jule Flötgen nästa säsong. AIK Hockey riktar ett stort tack till Jule för den gångna säsongen och önskar lycka till framöver!