Förlust i första kvartsfinalen trots stark prestation
Publicerad: 2021-03-01
dam
Första kvartsfinalen av tre är spelad och det blev förlust för AIK, trots att man gjorde en av säsongens bästa insatser.

Favorittippade Luleå besökte ikväll Stockholm för den första av tre kvartsfinalmatcher. AIK, som haft en tuff säsong, var bäst när det gällde och gjorde en av de bästa prestationerna denna säsong.

Matchen inleddes i ett högt tempo redan från start där gästerna inte fick en millimeter gratis på isen, ett tempo som också höll i sig över 60 hela minuter. Inte ens Luleås förstafemma som är vana att få sätta prägel på matcherna fick andrum.

Trots det var det Luleå som nätade först. Sju minuter in i andra perioden fick gästerna spela powerplay, och utnyttjade det. Men sedan var det fortsatt tätt åt båda hållen. Jule Flötgen i AIK-målet bjöd på en rad fina räddningar, och Luleås Sara Grahn likaså när AIK hade målchans på målchans.

Med mindre än två minuter kvar valde Jared Cipparone att ta ut Flötgen i jakten på en reducering. Men med ett tomt mål i AIK:s zon var det istället Luleå som gjorde både 2- och 3-0 och säkrade segern.

Spelmässigt är det en stark prestation som vi bär med oss in i kvartsfinal två, som spelas nu på onsdag i Coop Norrbotten Arena. Matchen ser du live på C More!