Stark vändning gav tre poäng
Publicerad: 2020-10-11
herr
Fyra raka AIK-mål vände på bortamatchen mot Tingsryd och såg till att de för kvällen vitklädda spelarna fick åka hem med tre poäng.

AIK fick en tuff start på bortamatchen mot Tingsryd. Flytet i spelet infann sig inte och samtidigt kunde hemmalaget gå upp till en 2–0-målsledning. Gästernas förstakedja var den formation som förmådde att skapa något i anfallsväg men Tingsryds ledning kändes kontrollerad.

Men det hela skulle till att ändras när Amil Krupic reducerade. Målet gav laget energi och kort efter kunde Dennis Fröland kvittera innan den andra perioden var över.

Scenförändringen var total och AIK var mer skärpta i sina passningar och avslut. Fredric Weigel som hellre slår en passning än skjuter var dock tvungen till det sistnämnda när Anton Holm hittade sin radarpartner från egen zon. Weigel hade bara att ladda bössan och pucken letade sig in i bortre burgaveln vilket förkunnande AIK:s vändning. Centern var dock inte klar utan minuterna senare var han tillbaka i sin vanliga roll när han serverade Oscar Nord framför kassen i powerplay som drygade ut AIK:s ledning.

Ett reduceringsmål från Tingsryds sida gav nervositet i matchen men när Nicklas Heinerö fastställde slutresultatet 5–3 till AIK i tom kasse var matchen över.