AIK vann säsongens första träningsmatch
Publicerad: 2015-08-18

AIK stod för en stabil insats då laget besegrade Huddinge på bortaplan med 4-0. Gnagets mål gjordes av den nyblivne lagkaptenen Christian Sandberg, Markus Lauridsen, Jesper Frödén och Martin Ahnelöv.

AIK:s träningsmatchande startade förra veckan med ett möte mot Huddinge Hockey från HockeyEttan i Björkängshallen. Innan matchen talade Roger Melin om att man ville se en indikation av det spel AIK vill spela, med hög forechecking och jobbiga att möta över hela banan. Målen från matchen kan ni se ovan.

AIK tog tag i taktpinnen och satte ett högt tempo direkt från nedsläpp. I första perioden skapade man också en hel del chanser, men Daniel Fahlström i målet höll kvar Huddinge i matchen när AIK skapade farliga chanser. Huddinge stod ändå upp bra mot AIK:s aggressiva spel i första perioden och kunde också sticka upp och skapa några halvfarliga lägen, men första perioden blev alltjämt mållös.

AIK tog över spelet ännu mer i andra perioden och det skulle ge utdelning relativt tidigt. Vår nyblivne kapten Christian Sandberg visade vägen med att göra första målet för säsongen när han i powerplay vispade upp pucken i vänstra krysset. Nu var AIK inne i en väldigt bra period och skulle inte långt senare utöka ledningen genom nyförväret Markus Lauridsen som fintade bort sin försvare och skickade in 2-0 i Daniel Fahlströms högra kryss. Detta mål kom efter en riktigt bra period där AIK låg länge och pressade Huddinge i deras försvarszon.

3-0 kom efter en snabb omställning när backen Jonathan Andersson kunde bryta en passning och direkt skicka upp pucken till en snabbskrinande Jesper Frödén. Jesper kombinerade med Calle Åsell för att få lägga pucken i öppen bur. Ett snyggt hockeymål!

Efter 3-0-målet slogs tempot ner en aning, men AIK skulle få ytterliggare utdelning på ett powerplay i tredje perioden. Martin Ahnelöv som spelade stabilt hela matchen fick en passning från Jonathan Andersson vid blå och tvekade inte en sekund när han med ett slagskott gjorde 4-0-målet vilket också blev slutresultatet.

Även fast laget är inne i en hård träningsperiod där man kombinerar både fys och isträning lyckades spelarna visa goda tendenser till att behärska det spel AIK vill spela kommande säsong. AIK gör två mål i powerplay även fast man rullade på som vanligt med formationerna och inte har övat på "special teams".

Träningsmatchandet fortsätter och närmast väntar en bortaturné i Sundsvall med träningsmatch mot både Sundsvall Hockey (tisdag 18/8) och Timrå IK (onsdag 19/8), båda med nedsläpp 19.00.