AIK Hockey lanserar lojalitetsprogram

15 december 2017 13:57

AIK Hockey kan som första klubb i Sverige stoltsera med ett eget lojalitetsprogram. Det är tack vare samarbetet med Attendance2 och deras produkter ProPublik och ProPrivat som möjligheten har skapats.


Lojalitetsprogrammet DE33 ger dig som supporter olika typer av förmåner. Dessa förmåner tas ut genom ett poängsystem som baseras på antalet gånger du köpt en biljett till AIK Hockeys hemmamatcher under årets säsong via internet.

Sevve Saberi, på försäljning och marknad hos AIK Hockey berättar mer utförligt om programmet.

Vi är glada att AIK är först i Sverige med att kunna belöna de mest lojala supportrarna, våra biljettköpare och säsongskortsinnehavare. Initialt kommer vi att ge poäng för biljettköp och webbaktiviteter, men vi räknar med att även kunna ge poäng för till exempel köp av souvenirer och inte minst hos våra partners inom kort. Det är givetvis kostnadsfritt att vara med, det enda som krävs är att du registrerar dig och du kan se dina poäng och kan börja nyttja dem direkt.

Janne Ednertz VD och grundare till Attendance2, beskriver det hela som en dröm som gått i uppfyllelse.

Det är lite av en dröm som går i uppfyllelse då vi nu äntligen kan sjösätta lojalitetsprogrammet till AIK Hockey. Anledningen till att ingen gjort det tidigare är troligen att systemstödet för idrottsklubbar har varit för dåligt och att det inte funnits privat-CRM som kan konsolidera databaser till en. Tack vare Privatkunds-CRM:et ProPrivat och kopplingen till order och säljsystemet kan är det mesta löst per automatik och vi kan samla alla köp per person.

Namnet på lojalitetprogrammet - DE33 - kom till genom en omröstning av AIK Hockeys supportrar som fick skicka in namnförslag och därefter rösta fram det bästa alternativet. AIK-supportern Christian Bjernudd var den som kom med förslaget.

– David Engblom bar nummer 33 i AIK Hockey och är lojaliteten personifierad. David har varit med på hela resan - som spelare, lagkapten, materialare och nu assisterande tränare. Han har flest matcher i AIK genom tiderna och är både en kulturbärare och ikon, säger han och fortsätter.

– DE33 är lojala AIK:are. Vi stöttar AIK Hockey och ska aldrig ge upp. Vi ska gå upp till svensk hockeys finrum igen!

AIK Hockeys VD Anders Olson instämmer i vikten av att kunna erbjuda något tillbaka till de mest lojala supportrarna.

Vi ser lojalitetsprogrammet som en viktig pusselbit vad gäller att koppla ihop supportrar och våra partners genom att vi kan ge lojalitetspoäng för framtida köp och aktiviteter hos dem. En bonus är också att vi tack vare registreringen lägger grunden till att följa de nya reglerna för databashantering, GDPR – General Data Protection Regulation.

För att vara med krävs endast att man registrerar sig på http://biljetter.aikhockey.se/minasidor/