Andra raka hemmasegern efter Emil Aronssons två mål
Publicerad: 2020-02-19
herr
AIK tog sin andra raka hemmaseger när man besegrade Västervik med 3–1 under onsdagskvällen.

I Roger Melins första match som huvudtränare för AIK fick han se ett lag som såg ut att trivas ute på isen. Det bjöds på kombinationer och en offensivlust. Gustav Bouramman visade bland annat upp en fin soloräd i mitten av den tredje perioden som med lite tur hade kunnat sluta i omgångens mål. Den gången stoppade dock Västerviks Arvid Ljung med sitt benskydd.

Men då hade AIK redan fått hål på Ljung två gånger om. Första målet kom till efter att Hugo Leguvenius bröt sig fram på högerkanten och kom då två-mot-noll. Med sig hade han Emil Aronsson som bara hade att sätta dit klubbladet för att ge AIK ledningen.

Tvåan kom efter att Johan Larsson snappat åt sig pucken i vimlet av spelare framför kassen i numerärt överläge. Med ett rappt handledsskott hittade pucken sin väg till krysset. Målskytten Johan Larson var nöjd efter de två inledande perioderna:

– Vi har sagt att vi ska våga spela pucken, vilket jag tycker vi gör. Det kanske till och med är lite för ofta av det goda med olika kombinationer. Vi behöver spela smartare för att behålla ledningen.

En Västervik-reducering gav liv i matchen men AIK spelade disciplinerat och kunde inkassera tre poäng under onsdagskvällen när Emil Aronsson noterades för sitt andra mål för kvällen när han satte 3–1 i öppen kasse.

Nästa match på Hovet är nu på söndag då AIK tar emot Mora i Barncancerfondens match. Biljetter köper du här ››