Inför AIK - Pantern: "Höjer vi skotteffektiviteten - då vinner vi"

14 december 2017 15:00

AIK spelade igår borta mot Modo och fick se sig besegrade med 4-1. Ett resultat som inte speglade matchen direkt. Som tur är ges laget en snabb chans till revansch när Pantern gästar Hovet imorgon. Tomas Mitell och Filip Windlert intervjuas inför morgondagens match.


AIK gjorde en helt okej bortamatch igår men fick - med sin ineffektivitet - se sig besegrat.

- Känns som de har fem-sex målchanser på hela matchen och gör fyra mål och vi har femton klara och gör ett. Det är effektiviteten igen som fäller oss. Vi kan inte önska så mycket mer i försvarsspel och anfallsspel, sen är det ju klart att man alltid kan bli lite bättre på ett sätt. I det stora hela är spelet bra nog för att göra betydligt fler än ett mål. Det känns som de har maxutdelning och vi ingen alls. Så en bra prestation och dåligt resultat, säger Tomas Mitell

– Vi gör en bra match och spelar stundtals bra hockey med många lägen. Det fattades dock det lilla extra för att hänga dit den. Överlag gör vi en bra bortamatch men marginalerna vill inte vara på vår sida, säger Filip Windlert.

Just marginalerna är svåra att blunda för nu. Igår studsade det inte med varken framåt eller bakåt..

Det är frustrerande. Fortsätter vi skjuta kommer det vända för vi skjuter mycket i match efter match, man hade varit mer orolig om vi inte ens skapade lägen. Det kommer att lossna. Tror vi är det laget som skjuter mest i hela ligan. I matcher där vi och motståndarna har normal utdelning känns det som att det är vi som gått segrande ur, säger Tomas.

- Lite så det fungerar i sport ibland. Ibland studsar det mot en helt ologiskt och ibland med en helt ologiskt. Hade vi haft bättre flyt igår hade vi kunnat krypa närmare och förmodligen till och med vunnit. Så det är surt. Men det finns inga genvägar för att vända på det utan det handlar om att fortsätta gnugga hårt. Nästa match kanske chanserna går in, säger Filip.

Hur jobbar man i stunder där det går trögre?

- Vi kommer att titta på målchanserna som vi skapar och titta på hur lite de skapar för att ändå behålla tron på det vi gör. Vi gör ändå bra saker fram till målchanserna, så det måste vi fortsätta med. Sen tittar vi ju såklart på detaljnivåer i spelet, när vi ser mönster som upprepas. Skottkvaliteten t.ex. är något vi kommer prata om. Har målvakten fri sikt generellt så gör man inte mål, särskilt om skotten går högt. Lite så var det igår. Jag vill att vi ska skjuta mer lägre skott, inte nödvändigtvis isare. Men lägre skott kommer skapa mer oreda framför deras mål. Sådana mål görs mycket i NHL t.ex. någon skjuter lågt det leder till retur och en annan är snabbt framme och petar in den, berättar Tomas

– Jag personligen jobbar inte annorlunda iaf. Man kollar på vad man gjorde bra och kunde göra bättre och försöker att ta med sig det och bli bättre på isen. Det handlar om att vara noggrann hela tiden, då kommer det att lossna. Till slut vänder det alltid, säger Filip.

Det är skönt att AIK kan få snabb revansch då Pantern gästar Hovet imorgon. Vad vill ni se från lagets sida imorgon?

- Effektivitet! Upprepar vi prestationen som vi gjorde mot Modo igår så har vi gett oss själva ett väldigt bra utgångsläge att vinna matchen. Annars gäller det som vanligt, noggrannhet i försvarsspel, vinna lösa puckar, jobba stenhårt för varandra. Tycker vi blivit spelmässigt bättre ändå på sistone men resultaten gått emot oss, men imorgon siktar vi på att både få med oss en bra prestation tillsammans med ett bra resultat. Lite medstuds och effektivitet hade varit skönt även för det långa loppet då kommer det släppa lite från spelarnas axlar.

– Vill att vi kommer ut och gör en bra start. Och får någonting ut av det. Vi siktar såklart även på att fullfölja matchen till punkt och pricka i 60 min. Sen självklart att få in målformen och höja effektiviteten för då kommer vi att vinna.

Nästa match

AIK - IK Pantern | Fredag 19.00 | Hovet | Biljetter köper du enklast här ››