Mathias From: "Jag är här för hockeyn och AIK"
Publicerad: 2018-02-20

#52 Mathias From blev klar för AIK den 15e februari! Nu berättar han om flytten - första dagarna i klubben - hockeyspelaren Mathias From - skillnaden mellan SHL och Hockeyallsvenskan. 

Den 20-årige forwarden Mathias From anslöt till AIK under övergångsfönstrets sista dag, han kommer närmast från spel i Södertälje SK – ett kontrakt som sträcker sig säsongen ut.

- Det känns jättekul, jag är tacksam över att få möjlighet att vara här. Det är ett riktigt bra gäng, nu gäller det bara att komma in i det här nu och köra på.

Han har kommit in i laget och trivs jättebra.

- Alla är jättetrevliga, de har tagit emot mig bra. Vi spelade bra förra matchen även fast vi inte vann men vi är redo att studsa tillbaka nu. Det är ett vinnande lag, kul att vi är med och slåss i toppen och har roliga matcher framför oss.

Mathias spelade sin första match i klubben mot Oskarshamn, en match som AIK förlorade med uddamålet.

- Jag tycker som sagt att vi spelade bra, vi ägde stora delar av matchen. Det gäller att fortsätta gnugga på och göra de grejerna vi är bra på så är jag säker på att det kommer bli hur bra som helst.

Hur skulle du beskriva dig själv som hockeyspelare?

- En snabb forward, åker mycket skridskor och är skicklig i fart. En jättepositiv kille som är redo att göra det som krävs.

Är du en poängspelare?

- Ja det skulle jag säga, jag har haft det lite tufft nu innan men när jag kommer in i det här så hjälper jag jättegärna till med poängen men framförallt är det viktigaste att laget vinner.

 

Han har spelat i Rögle under flertalet år, först i juniorleden sedan i SHL. Efter en kortare sejour i Södertälje SK bar det av till AIK. Mathias ser fram emot tiden i klubben och han kände till AIK redan innan han kom till Sverige.

- Jag har inte hunnit se så mycket av Stockholm än, jag har precis fått lägenhet. Det ska bli en jättekul period här i klubben. Det är såklart jättekul att bo i Stockholm men jag är här för hockeyn och AIK.

Han fortsätter:

- Precis när jag flyttade till Sverige och även innan det visste jag såklart vilka AIK är. Jättestor förening och jag är jättestolt att få vara en del av klubben. Nu gäller det att gå ut och göra sitt bästa helt klart.

Vad är största skillnaden mellan SHL och Hockeyallsvenskan?

- Egentligen är det inte en jättestor skillnad, det finns fler spelskickliga spelare i SHL. Får vi till det här nu så har vi jättebra chans att gå upp dit.  

Imorgon onsdag ställs AIK mot Västerviks IK hemma på Hovet. Viktiga poäng står på spel för AIK som har Leksand hack i häl. Det är tight i tabelltoppen där AIK befinner sig på en andraplats, 8 poäng efter Timrå och 1 poäng före just Leksands IF.

- Vi har haft några bra träningar, det gäller att ladda upp och hålla oss till vår gameplan. Västervik kommer troligtvis komma ut hårt till matchen och göra det svårt för oss. Vi måste gå in som det vinnande lag vi är och visa att vi är ett duktigt lag.

Nyttja dina bonuspoäng i DE33

Lojalitetsprogrammet DE33 ger dig som biljettköpare till AIK Hockeys hemammatcher olika typer av förmåner. Dessa förmåner tas ut genom ett poängssystem som baseras på antalet gånger du köpt en biljett till AIK Hockeys hemammatcher under årets säsong via internet.
Registrera dig nu och nyttja dina bonuspoäng ››

AIK Viktor Johnson