Christian Sandberg förlänger med AIK

29 augusti 2014 09:06

Det har varit vårens längsta följetong. Men nu står det klart att AIK-ikonen Christian Sandberg, 26, stannar i klubben.
– Han är en kulturbärare som kommer bli viktig för vårt unga lag, säger sportchefen Daniel Rudslätt.


Han har varit en trotjänare i många år. Men efter lagets degradering i våras var framtiden oklar för AIK-ikonen Christian Sandberg. Men efter lite betänketid väljer stjärnan alltså att stanna.
– Det har varit en lång process och vi har hittat en lösning som båda parter är nöjd över. Det känns såklart fantastiskt kul att Christian väljer att stanna. Det visar vilket otroligt hjärta han har för klubben. Han är en kulturbärare som blir viktig för vårt unga lag, säger en nöjd Rudslätt.

– Sandberg ger både tyngd och kvalitet till vårt anfallsspel. Vi har nu en bra bredd i truppen av både ungt och rutinerat. Det förstärker, om möjligt, vår målsättning att ta oss tillbaka till SHL ännu mer.

För Sandberg är det skönt att ett beslut är taget. Målet är nu att spela tillbaka klubben till högsta serien.
– Jag har vägt mycket fram och tillbaka, men AIK betyder väldigt mycket för mig och jag är fylld av revansch efter förra säsongen. Det känns som föreningen har något stort på gång och jag är inspirerad att få vara delaktig i den resan. Jag är tokladdad att sätta igång, nu gäller det att jobba hårt.

Sandberg har gjort närmare 350 matcher i klubben. Han var en starkt bidragande orsak till att AIK tog sig upp i högsta serien igen 2009/2010 genom sina 47 poäng på 51 matcher. Sin bästa säsong i SHL stod Sandberg för säsong 2010/2011 då han gjorde elva mål och elva assist på 50 matcher. Totalt har han gjort 204 poäng (90 mål och 114 assist) för klubben. Säsongen 14/15 blir hans nionde i A-laget.

Sandberg åker med laget till helgens cup i Kallinge/Ronneby. Han kommer dock inte spela några matcher.

Kontraktet med Sandberg sträcker sig över två år.