Johannes Jönsson segrare i comebacken
Publicerad: 2019-03-06
Herr
AIK besegrade Södertälje på bortaplan med 4–1 och fortsätter visa fin form inför finalspelet.

AIK inledde matche piggast och kunde även ta ledningen genom backen Ludvig Claesson som hittade en lucka bakom Alexander Sahlin i SSK-kassen. Målet var även #4:s första mål för säsongen.

På den andra sidan av rinken vaktade Johannes Jönsson kassen för första gången sedan skadan han drog på sig i höstas. Han testades inledningsvis men var säker i sina ingripanden. Perioden var spelmässigt jämn men chanserna var till AIK:s favör. Innan den första perioden var slut kunde Garry Nunn styra in 2–0 till gästerna vilket gav ett visst andrum.

Ett mål som gjorde att Södertälje var tvungna att flytta fram positionerna. Hemmalaget fick även upp hoppet genom Sebastian Dyk som fick in en reducering i den andra perioden.

AIK lyckades dock behålla lugnet och försvarade sig skickligt i den tredje perioden. Gästerna kunde i slutet av matchen göra två mål i tom kasse efter att både Simon Fernholm och Jacob Dahlström hittat mål och matchen slutade 4–1 till AIK.

Sista omgången av grundserien avslutas nu på fredag då Almtuna kommer på besök. Boka din plats och sjung upp dig inför finalen ››