Sent mål avgjorde i Växjö
Publicerad: 2013-10-10

AIK var nära att tillslut ta poäng i bortamatchen mot Växjö. Men Mattias Janmark kvittering i den tredje perioden hjälpte inte. Smålänningarna avgjorde minuten senare. Slutresultatet blev 3-1 till hemmalaget Växjö.

AIK kom till Växjö med en 3-5-förlust i bagaget och stockholmarna var noggranna med att påpeka att försvarsspelet gick i första hand.

De var också i tydligt i början av perioden. AIK backade hem och lät Växjö styra spelet. Ibland blev bortalaget aningen passiva och smålänningarna fick några bra lägen. Men Daniel Larsson, som var tillbaka i kassen, gjorde några ypperliga räddningar.

Efter halva perioden lyfte svartgult upp spelet. Närmast mål i perioden var Christopher Aspeqvist som sköt i stolpen i fint läge.

I andra perioden föll ett mål. Och det var hemmalagets. Med några minuter kvar av perioden kastade Växjöbacken Cory Murphy in pucken på mål och en skymd Larsson kunde inte se pucken när den trillade in under armen på honom.

AIK skapade inte mycket och det var tack vare några fina parader från målvakten Larsson som bortalaget kunde hålla sig kvar i matchen.

I tredje perioden lyfte AIK upp spelet och blev bättre. När Mattias Janmark kvitterade med sju minuter kvar av matchen såg det ut som det skulle krävas övertid för att skilja lagen åt.

En fin individuell prestation av hemmlagets Rhett Rakhshani avgjorde mötet. Med två minuter kvar av perioden skickade han iväg en backhand i nättaket bakom Larsson.

AIK tog ut målvakten för att jag kvitteringspucken. Det slutade med att Växjö kunde göra sitt tredje mål för kvällen.

På lördag fortsätter AIK sin bortaturné då Örebro väntar.