Slutspelsdatum i SDHL 20/21
Publicerad: 2021-02-18
dam
36 omgångar är snart färdigspelade i SDHL, AIK har två grundomgångar kvar. För lag placerade 1-8 i grundserien väntar slutspel som inleds måndagen den 1 mars.

Slutet av SDHL:s grundserie är nära, för AIK återstår endast två matcher. Borta mot HV71 nu på söndag, och borta mot SDE fredagen därefter. Två matcher som avgör hur slutspelet inleds för AIK då man med 32 poäng ligger bakom SDE på 36.

På följande sätt och datum kommer SM-slutspelet att spelas:

Kvartsfinal, bäst av tre matcher

Borta, Hemma, Hemma

Kvartsfinallagen är de lag som placerat sig 1-8 i SDHL. Precis som vanligt möter det bäst placerade laget det lägst rankade laget som tagit sig till slutspel. På samma sätt spelar lag 2 mot 7, 3 mot 6 och så vidare. Kvartsfinalserierna spelas i bäst av 3 matcher och spelas borta, hemma, hemma - där det bäst rankade laget har hemmaplansfördel.

Kvartsfinal 1 - måndag 1 mars

Kvartsfinal 2 - onsdag 3 mars

Kvartsfinal 3 - torsdag 4 mars

Semifinal, bäst av fem matcher

Borta, Borta, Hemma, Hemma, Hemma

Semifinalerna spelas i bäst av fem matcher och det lag som var bäst placerat i grundserien möter det lägst rankade laget i de två respektive serierna.

Semifinal 1 - söndag 7 mars

Semifinal 2 - måndag 8 mars

Semifinal 3 - onsdag 10 mars

Semifinal 4 - torsdag 11 mars

Semifinal 5 - fredag 12 mars

Final, bäst av fem matcher

Borta, Borta, Hemma, Hemma, Hemma

Årets sista matchserie är finalen som spelas i en serie om bäst av fem matcher och finalspelet inleds måndagen den 15 mars. En eventuell femte och avgörande SM-finalmatch spelas måndagen den 22 mars.

Final 1 - måndag 15 mars

Final 2 - onsdag 17 mars

Final 3 - fredag 19 mars

Final 4 - söndag 21 mars

Final 5 - måndag 22 mars

Pga pandemins påverkan och därmed behovet att utesluta eller minska smittspridning har man minskat resandet under slutspelet och ordningen på semi- och finalserien har ändrats från det normala B-H-H-B-H till B-B-H-H-H.

Alla datum är med reservation för ändringar pga rådande pandemin.

AIK Hockey