Anton Holms två mål bäddade för ny seger
Publicerad: 2018-12-09
Herr
AIK tog tre viktiga poäng när laget besegrade Modo med 2–1 efter att Anton Holm gjort två mål samt Erik Källgren stått för en fin prestation i målet.

Det var en intensiv inledning på matchen från AIK:s sida som kunde ta en tidig ledning genom Anton Holm i powerplay. #36 blev serverad av hete Jesper Frödén som slog en fin passning genom Modos zon till en fristående Holm.

Hemmalaget visade upp ett fint spel, pucken transporterades fort från klubba till klubba och det var en härlig hockeymatch att beskåda. Båda lagen skapade chanser som kunde resultera i ytterligare mål. Erik Källgren, som visat fin form på sistone och höll nollan i senaste matchen, gjorde det även bra idag och drog ner många applåder genom sina räddningar.

Anton Holm, som inför matchen mot Modo hade ett mål och fyra assist som facit förfinade den statistiken idag ytterligare när han gjorde sitt andra mål för kvällen. Fredric Weigel hittade Holm framför mål som något turligt lyckades styra in pucken i mål bakom Linus Lundin.

Fint men också lite turligt 2–0 mål av Holm som stod framför mål och lyckas styra in pucken efter en fin passning av Fredric Weigel. Minuterna senare var Holm nära att fullborda ett hattrick men ribban var då i vägen.

Istället för spiken i kistan kunde Modo reducera i början av den tredje perioden, vilket nog gjorde många av 5647 på läktaren nervösa. Men Erik Källgren var kall och räddade Modos samtliga försök till kvittering. Segern innebär att AIK leder HockeyAllsvenskan med fem poäng ner till Oskarshamn.

Nästa match för AIK är nu på onsdag, borta mot IK Oskarshamn.