AIK Hockey tar in Anton Cederholm

20 oktober 2016 09:55

AIK Hockey har gjort klart med den defensive backen Anton Cederholm. 21-åringen kommer på lån från Vancouver Canucks organisation och spelaren själv längtar till sin hemmadebut. "Jag vet om att det kan bli ett jäkla tryck på Hovet", säger Cederholm.


Rögle-lånet Ludvig Claesson har återvänt till Ängelholm och därmed öppnade det upp en plats i AIK:s backuppsättning. Valet föll på en ny Rögleprodukt, Anton Cederholm.

– Vi hade en dialog med honom redan förra året där han inte kunde komma loss från sitt kontrakt i Vancouver. Nu när det fanns en chans att få hit honom tog vi den, säger Anders Gozzi.

Cederholm själv är förväntansfull att få åka in på Hovet iklädd den svarta tröja.

– Jag vet om att det kan bli ett jäkla tryck på Hovet. Jag har spelat där en gång innan mot AIK och tyckte det var riktigt kul. Det ska bli häftigt att ha supportrarna i ryggen den här gången.

Både Anders Gozzi och Cederholm själv ser sig främst som en defensiv back, men med offensiva färdigheter. I Nordamerika noterades han för dryga 20 poäng per säsong.

– Det är en stabil defensiv back som har både tyngd och storlek. Vi tar främst in honom som en defensiv pjäs men som även har andra kvaliteter, säger Anders Gozzi.

– Jag kommer främst att kunna bidra med mitt fysiska spel och förhoppningsvis kunna stänga ner motståndarna framför vårt mål. Vid lägen så kan jag även åka och skapa farligheter offensivt med hjälp av min skridskoåkning och spelsinne tillägger Cederholm.

Anton Cederholm åker till Stockholm under dagen och gör sin första träning med laget imorgon. Han kastas snabbt in i hetluften och är spelklar till mötet med IK Pantern på lördag och skickar samtidigt en passning till lillebrodern Jacob.

– Det ska bli skönt att få komma in och spela direkt och kul att det blir mot brorsans lag. Det har inte skickats några gliringar ännu men han vet att kan kommer få passa sig ute på isen.

Hemmamatchen mot IK Pantern på lördag har nedsläpp 16.00 och alla ASK-medlemmar erbjuds gratis inträde. Mer information om erbjudandet hittar du här.

Anton Cederholms kontrakt med AIK löper säsongen ut.