Sara Hjalmarsson rapporterar ifrån Sydkorea: "OS är det största du kan vara med om"

9 februari 2018 12:40

Sara Hjalmarsson är uttagen till OS truppen, hon berättar om första tiden i Sydkorea - genrepet - premiären och personliga målsättningar.


Vinter-OS 2018 i Pyeongchang, Sydkorea i februari sätter igång i dagarna. Damhockeyn startar nu på lördag då Sverige tar emot Japan. AIK har 5 spelare med i OS-truppen:
Minatsu Murase, Emmy Alasalmi, Sabina Küller, Lisa Johansson och Sara Hjalmarsson.

Damerna har anlänt till Sydkorea och stor tidsskillnad väntade då man ligger 8 timmar före Sverige.

– Den första tiden har varit bra. Så här i början har det varit mycket med att komma in i dygnsrytmen. Men det gäller även att träna på bra och vara väl förberedda inför kommande uppgifter. Vi har gått runt och kollat in OS-byn en del i början. Annars blir det vila, titta på serier eller gå till ”gamecenter” här i byn, säger Sara Hjalmarsson.

Sverige slog Ryssland i genrepet med 2–1 efter straffläggning - Sara var nöjd med prestationen från laget.

– Jag tycker att vi gör en ganska bra match överlag. Det var en relativt jämn match, vilket resultatet också visar och det var skönt att vi kunde vända och vinna till slut. Fokus har legat i år på prestation och vårt spel. Segern ger oss en positiv känsla när vi sedan kliver in i turneringen.

Ni är fem spelare från AIK – hänger ni ihop utanför isen?

– Nja, det blir väl att vi hänger lite mer, dessutom bor jag med bland annat Emmy. Men vi har en bra sammanhållning i laget så det blir att man hänger med de andra också.

På lördag 8:30 (svensk tid) är det OS premiär mot Japan vilket också märks i staden att det börjar dra ihop sig nu.

– Det är mycket skyltar osv här så det märks och syns absolut att OS närmar sig, på invånarna likaså. Japan är ett bra lag. De spelar tajt defensivt och är ett bra kontringslag, det gäller för oss att vara med från början och det kommer bli en rolig match att spela.

Sara Hjalmarsson har stått för 19 poäng på 26 matcher (12+7) i AIK tröjan i år. Hon är tydlig med vad hon vill uppnå i turneringen, och berättar om känslan att vara med i OS.

– Jag vill bidra med min fart och mitt skott. Samt även bidra med energi och positivitet till laget. OS är det största du kan vara med om som damhockeyspelare så det är otroligt stort och ska bli väldigt roligt.