MacNevin "Jag har jobbat hårt för att komma tillbaka"

23 januari 2012 17:54

När AIK möter Timrå på bortaplan är det en speciell återkomst för Josh MacNevin. För lite mer än ett år sedan bröt kanadensaren sin fot efter en otäck tackling vid sargen i EoN-arena. Efter lång rehabilitering är MacNevin nästan tillbaka i den form som innan olyckan gjorde honom till en av seriens bästa backar.
– Elitserien är en otroligt bra liga och jag har jobbat hårt för att kunna komma tillbaka, säger kanadensaren.


Säsongen 2010/2011 hade börjat otroligt bra för nyförvärvet Josh MacNevin. Han toppade många listor i den individuella statistiken och hockeykrönikörerna var lyriska. Men efter en otajmad tackling av Timrås forward Ilkka Pikkarainen var olyckan framme. Kanadensarens ben var av och den följande operationen på Sundsvalls sjukhus blev så dålig att man blev tvungen att göra om hela proceduren i Stockholm.
– Självklart var det en jobbig period. Jag har inte haft så många skador i min karriär och det här var sämsta tänkbara tillfälle. Spelet flöt på bra och jag hade kommit till en fantastisk förening, säger Josh som gjorde sin första säsong i elitserien.

Men efter lite mer än ett års hård träning börjar nu backen hitta tillbaka till fjolårsformen. Kanadensaren ligger i toppen av både den interna poängligan och plusminusstatistiken.
– Det har funkat helt okej. Jag har blivit bättre och bättre under säsongen och börjar återigen känna mig trygg med spelet. Elitserien är en otroligt bra liga och jag har varit tvungen att jobba hårt för att komma tillbaka.

AIK blev i lördags för tredje gången den här säongen nollade mot Luleå.
– Det är ett bra lag som spelar ett starkt försvarsspel. Ändå tycker jag att vi hade chanser att göra några mål. Men vi saknade effektiviteten för att kunna slå dem. Deras målvakt var dessutom väldigt duktig i matchen.

Tisdagsmatchen mot avhängda Timrå blir ingen enkel resa menar Josh.
– Det kommer bli tufft, det är ett bra lag som kan släppa lite på handbromsen nu och spela avslappnat. Vi har en lång bussresa framför oss så det är viktigt att vi är mentalt förberedda och är ödmjuka inför uppgiften.

Det är väldigt jämnt i serien, på vilket sätt påverkar det er spelare?
– Man försöker ju att inte kolla tabellen, men samtidigt vet alla om läget. Då gäller det att förbereda sig väl och sedan göra allt som går för att plocka trepoängare. Vi kan inte fokusera någonting på hur det går för de andra lagen, det enda vi kan påverka är vår egen insats och den måste vara minutiös för att vi ska kunna vinna.

Har ni en fördel av att ni befann er i en liknande situation förra säsongen?
– Självklart har vi en fördel av det. Samtidigt är det fortfarande bara andra säsongen i Elitserien för de flesta av oss. Men, som sagt, vi kan inte göra någonting annat än fokusera på oss själva. Hur det går för de andra lagen är ointressant så länge vi vinner våra matcher.