Tre nya spelare till AIK: "Nyttig konkurrenssituation"

26 februari 2014 21:50

AIK:s sportchef Daniel Rudslätt har förstärkt laget med tre nya spelare. Martin Karlsson och Per Svensson kommer från allsvenska Almtuna och kanadensaren Carsen Germyn från tyska Straubing.
– Självklart innebär den här typen av värvningar att truppen får en nyttig konkurrenssituation, säger Rudslätt om nyförvärven.


Nu har sportchefen Daniel Rudslätt landat de sista nyförvärven inför kvalserien. Det handlar om två Almtunaspelare: Martin Karlsson, 23, och Per Svensson, 25, samt kanadensaren Carsen Germyn, 32, från Straubing Tigers.

Karlsson beskrivs som en hårt jobbande forward och storväxte Svensson som en stabil defensiv back.
– Karlsson och Svensson är en stor anledning till Almtunas vändning den gångna säsongen och är uppskattade av både tränare och sportchef som två av lagets bästa spelare. Vi är väldigt nöjda att få hit hungriga spelare som verkligen är beredda att jobba hårt för en plats i laget. Självklart innebär den här typen av värvningar att truppen får en nyttig konkurrenssituation, säger Rudslätt och fortsätter:

– Martin är en tvåvägs-forward med en otroligt härlig inställning till hockey. Han kommer bli en viktig rollspelare för oss. Per kommer att hjälpa oss med tyngd och fysik på backsidan. Det är en skicklig spelare i egen zon.

Kandensaren Carsen Germyn har spelat fyra säsonger i Europa och kommer senast från det tyska ligalaget Straubing. Germyn är en liten spelare med stor arbetskapacitet. Förre AIK:aren Niklas Sundblad, som numera är verksam som tränare i Tyskland, har gett goda vitsord om kanadensaren.
– Sundblad har sett honom under flera år och rekommenderade honom. Germyn är en hockeyterrier som spelar aggressivt och med stort hjärta. Han passar väldigt bra in i det vi vill att AIK ska stå för, säger Rudslätt.

Alla tre kontrakt sträcker sig säsongen ut.