AIK tog viktig poäng mot Timrå
Publicerad: 2012-01-24

Efter nio raka segrar blev det tillslut förlust för AIK mot Timrå. I förlängningen gjorde Simon Önerud 1-0 till hemmalaget och bonuspoängen stannade i medelpad. Trots stor dominans i skottstatistiken för AIK lyckades inte gästerna överlista duktiga hemmamålvakten Joakim Lundström.

Båda lagen satte försvaret i första hand under första perioden. Det slarvades med passningar och lagen bytte ofta puck utan att skapa farligheter framför de båda målvakterna. Det var dock mycket kamp ut på isen. Dick Tärnström var i pausvilan besviken på sitt lags inställning.
– Vi är inte med från start och låter Timrå kontrollera skeendet. Vi chansar alldeles för mycket och tappar för många puckar. Jag hoppas vi kan komma upp ett snäpp till andra perioden.

Andra perioden blev bättre. Framför allt gästerna lyfte spelet och skapade en hel del bra chanser. Men just nu är målskyttet svalt hos stockholmarna. Avsluten är ofta tama. Så också när Rudslätt kom fri med Lundström i mitten av perioden. AIK-forwarden drog Lundström som var följsam och kunde parerar. Även period två slutade mållös.

Intensiteten ökade i tredje och AIK skapade vid flera tillfällen bra tryck i hemmalgets zon. Men Timrå försvarade sig bra och tryckte ut AIK:arna i hörnen. Efter halva perioden fick Josh MacNevin åka och sätta sig i utvisningsåset efter en hög klubba. Men AIK:s boxplay är just nu seriens bästa och inget lag har på de tre senaste matcherna lyckats överlista det otroligt aggressiva försvaret. Timrå gick lottlösa även denna gång och fick endast iväg tre skott under utvisningens fyra minuter. Trots 60 minuters speltid skulle de två målvakterna hålla tätt till det slutsignalen ljöd.

AIK-dominansen fortsatte i förlängningen. Trots en hysterisk press mot motståndarmålet vägrade pucken att leta sig i nät. Efter nästan fyra minuter - där stockholmarna hamrat ner bopålarna i Timrås zon - så vände spelet. Simon Önerud gick helt sonika in i zon och sköt ett dragskott. Fasth, som förmodligen att frusit fast mellan stolparna, fick vara åskådare när han såg pucken segla in i hans högra kryss.

Efter nio raka förluster kunde Timrå vända den mörka trenden mot AIK. Men läget ser fortsatt hopplöst ut för medelpadingarna som är fast förankrade om elitseriens junbo. AIK:s poäng på bortaplan kan dock vara oerhört viktig då tabellen ska summeras senare i vår.

På torsdag väntar säsongens fjärde Stockholmsderby där AIK jagar revansch efter den senaste förlusten.