Tobias Ericsson återvänder till AIK!

6 februari 2016 21:00

Tidigare i veckan fick laget förstärkning i form av den nya centern Jonas Almtorp. Nu är det klart med ytterligare en förstärkning. Denna gång på backsidan.
- Tobias är AIK:are och en Stockholmskille. Han har visat att han verkligen vill spela här, säger sportchefen Anders Gozzi.


Det återstår endast åtta matcher för AIK i HockeyAllsvenskans grundserie och playoff-spelet närmar sig. Tidigare i veckan presenterade klubben nyförvärvet Jonas Almtorp som debuterade mot Västerås och nu får laget ytterligare förstärkning i Tobias Ericsson som alltså återvänder till AIK.

– Det har varit lite hemlängtan och när AIK dök upp passade det väldigt bra för att flytta tillbaka till Stockholm, förklarar Tobias. Och backen är spelklar redan imorgon när AIK möter Mora IK på bortaplan.
- Det är många unga, duktiga spelare med en stark stomme som varit med länge. AIK är ett riktigt bra lag och jag hoppas jag kan komma in i spelet direkt och bidra med det jag är duktig på, avslutar den 28-årige backen.

Tobias kom till AIK:s J20 som 17-åring och efter två säsonger var han mer eller mindre ordinarie i A-laget. Han var också med och tog upp AIK till SHL 2010 och gjorde sin första SHL-säsong året efter. Efter det har Tobias representerat Mora IK, Malmö Redhawks och Leksands IF – och kommer nu återigen få dra på sig den svartgula matchtröjan.

Tobias profil passar perfekt i den typ av spelare som klubben söker efter:
- Tobias är AIK:are och en Stockholmskille. Han har visat att han verkligen vill spela här, säger sportchefen Anders Gozzi och fortsätter:
- En stor fördel med Tobias är att han är en flexibel spelare som kan spela på alla positioner. Han har också vuxit som spelar i de föreningar har spelat för sedan senast.

Kontraktet med Tobias Ericsson sträcker sig över säsong 2016/17.