Kristian Huselius slutar med hockeyn

8 januari 2013 14:01

Kristian Huselius slutar med ishockeyn. En krånglande höft sätter stopp för fortsatt spel.
– Det har blivit sämre och sämre för varje match jag spelat. Så jag har tagit beslutet att sluta med hockeyn helt, säger Kristian.


I mötet med Frölunda den 18 december gjorde Kristian Huselius debut i AIK-tröjan. Efter mer än ett år långt skadeuppehåll fick den forne NHL-spelaren göra comeback i svensk hockey. Men nu är den guldkantade karriären över.
– Det är tråkigt att säga men tyvärr så håller inte höften. Det har blivit sämre och sämre för varje match jag spelat. Så jag har tagit beslutet att sluta med hockeyn helt.

Ett beslut som inte var lätt att fatta.
– På ett sätt var det självklart, det har inte gått att spela. Jag kan inte hålla på att käka en massa smärtstillande tabletter för att kunna fungera. Samtidigt är det givetvis tråkigt att inte kunna bestämma själv när man ska sluta.

– Jag är väldigt tacksam för det stöd AIK gett mig under min rehabiliteringsperiod. Det var otroligt kul att få chansen representera klubben och det mottagande jag fick från AIK:arna kommer jag aldrig att glömma.

Vad händer nu?
– Jag har inte funderat på det. Mitt fokus har varit att komma tillbaka. Det är otroligt tungt och jobbigt att fatta ett sånt här beslut. Det får bli lite semester först så får vi se vad som händer i framtiden.

AIK har haft en tung säsong med mycket skador och skiftande resultat. Men Huselius tror på lagets kapacitet.
– Det har varit en tuff säsong för klubben. Men kapaciteten i spelarna finns där och det behövs så lite för att få det självförtroende som krävs. Nu gäller det bara att slita hårt och kriga om varje millimeter på isen.

Sportchefen Anders Gozzi har full förståelse för att Huselius lägger skridskorna på hyllan.
– Det är alltid tråkigt när en spelare blir tvungen att sluta på grund av skador. Huselius är en spelare som betytt otroligt mycket för svensk hockey. Men känner han att det inte fungerar och att han varken gör sig själv eller laget rättvisa är det givetvis ett rätt beslut att fatta.