Förlust i avgörande finalen
Publicerad: 2019-03-19
Herr
AIK förlorande den femte och avgörande finalen i Hockeyallsvenskan hemma mot Oskarshamn.

AIK satte sin vana trogen fullt fart från nedsläpp och stod för en mycket övertygande första period. Ledningsmålet var nära vid ett flertal tillfällen och man skapade flertalet kvalificerade målchanser. Trots detta var det mållöst 0-0 efter 20 spelade minuter.

När den andra perioden var endast 19 sekunder gammal när första målet kom - men från gästerna. Ett skott som styrs via AIK-klubba ställer Johannes Jönsson och pucken letar sig retfullt in bakom AIK-keepern.

Efter målet så hade AIK svårt att hitta tillbaka till sitt övertygande spel från den första perioden. Man var dock ytterst nära att kvittera efter en dubbelchans där först Johan Larsson sköt och sedan på returen när Mathias From höll sig framme.

Efter 12.56 utökade dock gästerna sin ledning efter en retur på ett skott som styrs olyckligt för Johannes Jönsson. Det var därmed en tung uppförsbacke för AIK inför tredje perioden.

I inledningen av den tredje perioden fick AIK chansen i powerplay två gånger om. Men ineffektiviteten fortsatte och istället kunde Oskarshamn sätta 0-3 i numerärt underläge. AIK tog ut målvakten för att försöka komma närmare men istället satte Oskarshamn 0-4 i tom bur. Slutresultet 1-4 satte Oscar Nord 18.49.

Därmed blev Oskarshamn klart för direktkval till SHL och möter där Timrå. För AIK:s del väntar nu Playoff mot segraren i Slutspelsserien och en ny chans att nå direktkval mot SHL. Motståndare där blir Leksand eller Västerås.

Biljetter till nästa hemmamatch - som spelas redan 22 mars - släpps imorgon klockan 10.00.