AIK tar upp Felicia Öhrqvist till damlaget
Publicerad: 2022-06-21
dam
AIK Hockey välkomnar junioren Felicia Öhrqvist upp till damlaget inför kommande säsong.

Backen Felicia Öhrqvist, som dessutom är född i Solna, tar steget upp från AIK:s damjuniorer till damlaget kommande säsong.

–Precis som med Alva så är det jättekul att spelare från vår juniorverksamhet utvecklas och tar klivet upp i seniorverksamheten, inleder huvudtränare och sportchef Calle Wendt och fortsätter:

–Felicia är en ung och lovande back som vi ser en väldigt stor potential i. Hon är en spelare med bra förståelse för var hon ska befinna sig på isen. Vi tror att Felicia kommer ta stora steg i sin utveckling under kommande säsong och ser fram emot att ta del av det!

Felicia Öhrqvist, född 2004, har spelat i AIK i tre säsonger och har testat på SDHL-matcher både säsongen 20/21 och 21/22. Efter en bra säsong i damjuniorerna får backen nu möjligheten att visa upp sig i damlaget.

–Att få chansen att kliva upp i SDHL har varit ett mål sedan flera år tillbaka vilket gör det extra roligt då mitt hårda arbete har lönat sig, inleder Felicia.

–Den här säsongen satsar jag på att utvecklas ännu mer för att kunna ta en större roll på isen i framtiden och växa som hockeyspelare. Jag ser verkligen fram emot högre tempo både i match och på träningar. Men såklart också att träffa det nya laget och hitta min roll, samt vad jag kan bidra med där, berättar den unga backen.

Kontraktet med Felicia Öhrqvist är skrivet över säsongen 2022/2023.

AIK Hockey