Kallelse till årstämma i AIK Ishockey AB
Publicerad: 2022-05-20
AIK Ishockey AB (publ), org nr 556693–7867, kallar till årsstämma tisdagen den 21 juni 2022 kl 20.00 i Solna Folkets Hus, Skytteholmsvägen 2 i Solna.

Rätt att delta och anmälan

Rätt att delta i stämman har aktieägare som på dagen för stämman är införd i aktieboken och som senast onsdagen den 15 juni 2022 anmält sin avsikt att delta i stämman. Anmälan kan göras skriftligen till AIK Ishockey AB, Årsstämma, Gårdsvägen 4, 169 70 Solna, eller genom e-post till [email protected]. Vänligen uppge namn, personnummer eller organisationsnummer, telefonnummer och antalet eventuella biträden.

Aktieägare som önskar delta genom ombud ska utfärda fullmakt för ombudet. Om fullmakten ställs ut av juridisk person ska kopia av registreringsbevis som utvisar behörighet att utfärda fullmakten bifogas. Ställföreträdare för juridisk person ska uppvisa motsvarande behörighetshandling. Fullmakten i original och eventuella behörighetshandlingar ska vara bolaget tillhanda i god tid före stämman.

Fullmaktsformulär finns på hemsidan www.aikhockey.se att ladda ner genom att KLICKA HÄR

Förslag till dagordning

  1. Stämmans öppnande.
  2. Val av ordförande vid stämman.
  3. Upprättande och godkännande av röstlängd.
  4. Godkännande av dagordning.
  5. Val av en eller två justeringspersoner.
  6. Prövning av om stämman blivit behörigen sammankallad.
  7. Framläggande av årsredovisningen och revisionsberättelsen.
  8. Verkställande direktörens anförande och frågor från aktieägarna.
  9. Beslut om fastställande av resultaträkningen och balansräkningen.
  10. Beslut om disposition av bolagets resultat enligt den fastställda balansräkningen.
  11. Beslut om ansvarsfrihet gentemot bolaget för styrelseledamöterna och verkställande direktören.
  12. Beslut om antalet styrelseledamöter och suppleanter samt antalet revisorer och suppleanter.
  13. Beslut om arvoden till styrelsens ledamöter och revisorer.
  14. Val av styrelseledamöter och eventuella suppleanter.
  15. Val av revisorer och eventuella suppleanter.
  16. Beslut om bemyndigande för styrelsen att besluta om nyemission av aktier m m.
  17. Stämmans avslutande.

Beslutsförslag

Punkt 16 – Emissionsbemyndigande

Styrelsen föreslår att stämman beslutar om ett bemyndigande för styrelsen enligt följande. Styrelsen ges rätt att, vid ett eller flera tillfällen före nästa årsstämma, besluta om nyemission av aktier av serie A och/eller serie B. Bemyndigandet omfattar även rätt att besluta om emission av teckningsoptioner och/eller konvertibler berättigande till teckning av/konvertering till aktier av serie A och/eller B. Styrelsen har rätt att bestämma att nyemission/emission ska ske med företrädesrätt för aktieägarna eller med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt. Betalning ska kunna ske kontant, med apportegendom, genom kvittning eller med annat villkor som avses i 2 kap. 5 § andra stycket punkterna 1-3 och 5 aktiebolagslagen. Styrelsen får i övrigt bestämma villkoren för nyemission/emission. Syftet med bemyndigandet och skälen till eventuell avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt är att emissioner ska kunna ske för att finansiera bolagets fortsatta verksamhet, möjliggöra investeringar, erbjuda nya samarbetspartners ägande i bolaget samt att i övrigt tillföra bolaget kapital. Styrelsens ordförande, eller den som denne förordnar i sitt ställe, bemyndigas att vidta de smärre justeringar i beslutet som kan visas erforderliga i samband med registrering av beslutet vid Bolagsverket eller på grund av andra formella krav.

Särskilda majoritetsregler

Stämmans beslut under punkt 16 är giltigt om det har biträtts av aktieägare representerande minst två tredjedelar av såväl de avgivna rösterna som de vid stämman företrädda aktierna.

Handlingar

Årsredovisning och revisionsberättelse för räkenskapsåret 1 maj 2021 – 30 april 2022 kommer att finnas tillgänglig på hemsidan www.aikhockey.se och hos bolaget på Gårdsvägen 4 i Solna från och med tre veckor före stämman. Den skickas till de aktieägare som begär det och uppger sin postadress, samt kommer att läggas fram på stämman.

Upplysningar

Aktieägare som är närvarande på stämman har rätt att begära upplysningar i enlighet med 7 kap 32 § aktiebolagslagen.

AIK Hockey