Tre poäng mot Troja och tre poäng in i Slutspelsserien
Publicerad: 2018-03-07

Tre poäng hemma mot Troja innebär att AIK slutade trea i HockeyAllsvenskan säsongen 17/18. Det innebär även att laget får ta med sig tre poäng i det kommande kvalet som inleds nu på lördag på Hovet, mot Almtuna IS.

AIK inledde matchen mot Troja på bästa sätt. Mathias From öppnade målskyttet knappt tre minuter in i matchen. Jesper Frödén hittade #52 med en diagonalpassning och Mathias kunde öppna sitt målkonto i AIK.

– Skönt att äntligen få göra mål, kommenterade Mathias From i periodvilan.

Minuten efter var det dags för hemmaspelarna att åter jubla. Nils Höglander var påpassligt framme och högg på sin egen retur framför mål och kunde sätta pucken i nättaket.

Gästerna hade svårt att hantera hemmalagets fart och höga press mot backarna. Flertalet gånger lyckades AIK vinna tillbaka pucken i offensiv zon och på nytt sätta fart mot Robin Johansson i gästernas mål. Anton Holm var nära att utöka ledningen ytterligare men skottet tog i insidan av stolpen.

AIK kontrollerade matchen fullt ut och hade inga större besvär att styra Trojas anfall bort från mål.

Spelet mattades dock av en aning efter den sprakande inledningen från hemmalagets sida och Troja tilläts ha mer puck och kunde i powerplay reducera. AIK gav dock svar på tal och 21 sekunder senare var ledningen åter på två mål efter att Anton Holm rundat Robin Johansson och lagt pucken i öppet mål.

Efter en trevande start på den andra perioden – där Troja/Ljungby hade en puck inne men som dömdes bort på grund av spelare i målgården – kunde AIK åter ta kommandot i spelet.  Joakim Thelin utökade till 4–1 efter att David Berg – med en magnifik passning – rivit ett stort sår i gästernas försvar med sin diagonalpassning. Thelin tackade och tog emot genom att sprätta upp pucken i nätet.

Trojas väg in i matchen stavades powerplay. En spelform laget bemästrade bra och laget skulle totalt göra tre mål i spelformen.

Men detta var AIK:s och Nisse Höglanders kväll som med sitt andra mål för kvällen satte spiken i kistan. Den unge talangen visade gång på gång en härlig spelglädje och var heller inte rädd att dela ut en och annan tackling under matchen. Till publikens stora glädje som även röstade fram #89 till fansens favorit för kvällen.

Segern innebär att AIK tar med sig tre poäng in i Slutspelsserien – som för AIK:s del inleds nu på lördag på Hovet mot Almtuna.