Tung förlust hemma mot Mora
Publicerad: 2020-11-08
Herr
Trots en bra start och tidig ledning blev det noll poäng under söndagen efter att Mora besegrat AIK med 5–1.

Det var ett hungrigt AIK som idag äntrade isen i jakt på poäng. Hemmalaget tog även tidigt kommandot i matchen när Samuel Sjölund satte laget i förarsätet. Backen följde med i ett anfall och fick pucken serverad i slottet, där han inte gjorde några misstag utan gav AIK ledningen med ett handledsskott.

Gästernas kvittering kom dock minuterna senare, vilket gjorde att AIK inte kunde dra ytterligare fördel av det tidiga ledningsmålet.

Målskytten för Mora var Johan Person som även kort efter noterades för sitt tionde mål för säsongen när hans passning styrdes in via AIK-klubba. En riktningsförändring som ställde Edvin Olofsson i målet. AIK-målvakten fick dock ta emot publikens jubel när han i den andra perioden räddade en straff och därmed såg till att AIK endast var ett mål efter. Det gjorde även Olof Lindbom och hans stolpe som var i vägen när hemmalaget jagade kvittering. AIK var, under spelformen fem mot fem, det spelförande laget på isen. Därför var det olyckligt och ologiskt när Mora, efter ny puckstuds, kunde utöka lagets ledning i den andra periodens slutskede.

Inför den tredje perioden var förhoppningen att tidigt reducera för att på så sätt skapa nytt liv i matchen. Men hoppet om poäng grusades tidigt när Mora gjorde två snabba mål.

AIK får dra lärdom av mathen och sikta in sig på fredagens hemmamatch mot Tingsryd.