AIK nollat i Karlskoga
Publicerad: 2020-10-28
herr
Chanser fanns men gästande AIK fick åka hem till Stockholm utan poäng när laget föll med 0–4 mot Karlskoga.

Efter en pigg inledning av AIK kom spelet därefter av sig för gästerna och det böljade fram och tillbaka. Karlskoga hade tidigt en puck inne men målet dömdes bort efter videogranskning där det visade sig att en Karlskoga-spelare slagit pucken ur Edvin Olofssons plockhandske.

Men hemmalaget skulle dock få jubla i den andra perioden, två gånger om, vilket satte AIK i ett prekärt läge.

De vitklädda AIK-spelarna fick chansen att komma tillbaka i matchen i början av den tredje perioden via ett powerplay. Men sekunderna efter att Karlskoga blivit fulltaligt utökade hemmalaget sin ledning via snabb omställning.

Anton Holm var närmast en reducering men kvällen var inte AIK:s. Forwarden var nära att näta men hans avslut gick i stolpen och med den ramträffen gick även luften ur laget som fick se Karlskoga sätta 4–0 innan matchen var över.

AIK får slicka sina sår på vägen hem till Stockholm och göra sig redo för fredagens match mot Kristianstad.