Almtuna - AIK 2-3
Publicerad: 2022-09-18
Herr
Under söndagseftermiddagen hade AIK sitt försäsongsgenrep då man mötte Almtuna på bortaplan, en match laget vann i förlängningen.

Inför matchen hälsade vi Muzito Bagenda och Zion Nybeck tillbaka, efter en viss tids skadefrånvaro. De två första perioderna i Uppsala var två jämna sådana där det fanns flera chanser för båda lagen men där Almtuna utnyttjade sina bäst och gjorde två medan AIK gjorde ett, genom Maksim Semjonovs. I tredje perioden var man dock starkare då Oscar Nord kvitterade med ett snyggt mål. Matchen togs till förlängning, som AIK inledde i numerärt överläge. Det tog inte lång tid för AIK att då avgöra matchen och vinna med 3-2, då Richard Gynge avslutade ett fint powerplayspel.

Matchen var försäsongens sista och för laget väntar nu allvaret på riktigt, då det är seriepremiär på fredag. HockeyAllsvenskan drar då för AIK:s del igång, när laget möter MoDo borta, 20.30.