AIK värvar SHL-målvakt: ”Hovet och AIK:s supportrar är en nivå större”
Publicerad: 2018-05-29
NYHET
Målvakten Johannes Jönsson, senast i Karlskrona, är klar för AIK Hockey. – Jag är väldigt revanschsugen efter fjolåret, säger Johannes.

Med sina 93.8 i räddningsprocent i sin debutsäsong i SHL med Karlskrona visade Johannes Jönsson omgående att han höll hemma i den högsta ligan och var även en av få ljusglimtar förra säsongen i Karlskrona. Nu blickar han framåt med ny klubbadress.

– Det ska bli väldigt kul att få spela i AIK. Jag är väldigt revanschsugen efter fjolåret - jag vill vinna betydligt fler matcher än vad jag fick göra förra säsongen.

Johannes Jönsson fick sitt stora genombrott i Tingsryds AIF för tre säsonger sedan. Därefter bar det av till SHL och Karlskrona i två säsonger. Något som gjort att Johannes vuxit som målvakt.

– Att få vara förstemålvakt i SHL var lite som att en dröm gick i uppfyllelse. Det gav självklart mycket rutin också, speciellt att få spela i ett lag som kom sist, för det skapar mycket perspektiv. När laget är inne i en sämre period börjar man titta på lösningar och man får jobba hårdare, vilket för min del var viktigt. Det är lite så jag är som målvakt: lugn och tycker om att jobba hårt, speciellt med detaljerna, berättar Johannes som trots två fina säsonger i SHL valde att spela i HockeyAllsvenskan och AIK:

– Det var många faktorer som spelade in. Att få spela i AIK är att få spela hockey på den högsta nivån, det är en av få HockeyAllsvenska föreningar som fungerar som en SHL-förening. Att få trä på sig AIK-tröjan och spela framför AIK-supportrarna är speciellt men det var hela föreningen som lockade. 

Att stämningen är något utöver det vanliga på Hovet när AIK spelar fick Johannes erfara när han spelade i Tingsryd under den HockeyAllsvenskan finalen mot AIK säsongen 15/16.

– Den finalen var nog den roligaste hockeyn jag har spelat och det var mäktigt att få spela inför fullsatta läktare. AIK:s supportrar är en nivå större än SHL, det går inte att jämföra med någonting annat.

Klubbens sportchef, Anders Gozzi, är nöjd över att få in Johannes Jönsson till laget.

– Vi spelade mot Johannes för tre år sedan och han var redan då en duktig målvakt och höll Tingsryd i liv. Han är stor, tät och lång målvakt som har haft ytterligare två bra år i Karlskrona och tagit steg för steg varje år. Johannes är väldigt revanschsugen och hör hemma i SHL - en liga han siktar på att ta sig tillbaka till, säger Anders Gozzi som berättar att den fina starten på säsongskortsförsäljningen gav sportchefen tillräckligt med utrymme att värva Johannes:

– Jämfört vid samma tidpunkt förra året har vi sålt dubbelt så många kort nu (1293 st). Något som möjliggjorde att vi kunde göra den här spelarrekryteringen. Fortsätter folk att köpa säsongskort - speciellt tidigt - leder det till större möjligheter att förstärka laget ytterligare, säger Anders Gozzi.

I laget kommer Johannes få träffa två välbekanta ansikten i form av Alexander Deilert (spelade tillsammans i Karlskrona) och Éric Castonguay (spelade tillsammans i Tingsryd). De andra lagkamraterna kommer han få stifta bekantskap med nu på onsdag.

– Det ska bli kul att få träffa dem igen. Annars ser jag fram emot att få komma till Stockholm och träffa hela laget och träna med dem. Nu på onsdag ska jag till Stockholm för att träffa folk och kolla lite saker och så fort allt är ordnat flyttar jag upp. Det är alltid roligare att få träna med grabbarna.

Kontraktet med Johannes Jönsson sträcker sig över säsongen 2019/2020.

Har du inte köpt säsongskort ännu?Gör det då här ››

AIK AIK Ishockey
Huvudpartners
Guldpartners
Silverpartners
Bronspartner