Backduon tillbaka i AIK
herr2020-04-22
Simon Fernholm och Filip Windlert är tillbaka i AIK. – När jag fick frågan var det inget att tveka på, säger Simon Fernholm.

Backarna Simon Fernholm och Filip Windlert skördade stora framgångar förra sejouren i AIK och var båda starkt bidragande till lagets topplacering säsongen 18/19. Nu är duon tillbaka i den svartgula tröjan. AIK Hockeys sportchef, Anders Gozzi, berättar om valet att värva hem duon.

– Vi får in två killar som vi känner sedan tidigare. Simon Fernholm besitter en väldigt stor potential med både spelsinne, tajming samt storlek. Det ska bli väldigt kul att åter få se honom i AIK-tröjan och se hans fortsatta utveckling mot SHL, som han absolut kan nå.

– I Filip får vi tillbaka en väldigt bra attitydspelare. Filip är en otrolig lagspelare som bryr sig väldigt mycket om klubben och får sina medspelare att växa.

Backduon ser båda fram emot att få komma tillbaka.

– Det känns jättebra, när jag fick frågan var det inget att tveka på. Stockholm är hemmaplan för mig och när man även fick höra att andra skulle vända tillbaka var det inget snack om saken. Jag trivdes mycket bra i AIK förra sejouren, säger Simon Fernholm som även fick ett gott intryck av Håkan Åhlund efter deras första samtal:

– Vi pratade kort men jag fick ett bra intryck. Jag har även hört många andra prata gott om honom och det är tydligt hur han vill spela och han tror det kommer passa mig bra.

Filip Windlert är även han glad att få vara tillbaka i AIK.

– Det är alltid ett driv i AIK så det känns kul att få vara tillbaka igen och det känns som att föreningen har något bra på gång igen så det ska bli kul att få vara med från början, säger Filip som tillbringade fjolåret i Finland.

– Finska ligan är lite kvickare och tuffare så förhoppningsvis kommer jag spela både ett smartare och snabbare spel än tidigare, säger han och fortsätter:

– Att spela i ett annat land är speciellt. Man är mer bekväm att vara på hemmaplan och vara nära familj och vänner, vilket ska bli kul att få vara i år, säger han.

För Simons del kommer han från sin bästa säsong i karrären, poängmässigt, med 25 poäng.

– Jag har jobbat med bitar och fokuserat på att komma upp i en högre och jämnare nivå varje match, vilket jag tycker att jag lyckades med i år. I Hästen fick jag även ett stort förtroende och spelade mycket powerplay, något som visade sig i poängproduktionen.

Förväntningarna inför kommande säsong är höga enligt de båda.

– Jag har stora förhoppningar. Vi har fått tillbaka killar som varit med tidigare år och starka nyförvärv. Det känns även inspirerande med valet av tränare klubben gjort, säger Simon.

– Senaste säsongen jag spelade i AIK hade vi jättekul hela året och jag har stora förhoppningar att denna säsong också ska bli rolig. Särskilt med tanke på alla spelare som återvänder, säger Filip.

Kontraktet med Simon Fernholm är skrivet över säsongen 2020/21.

Kontraktet med Filip Windlert är skriver över säsongen 2021/22.

AIK Ishockey