Moa Söderholm flyttas upp
Dam2022-09-20
AIK Hockey flyttar upp backen Moa Söderholm från juniorverksamheten, som nu ska konkurrera i SDHL tillsammans med resten av laget.

Moa Söderholm har skymtats i laguppställningarna senaste tiden då hon flyttats upp från juniorerna och värvningen, eller uppflyttningen, kanske därför kan te sig som en logisk sådan. Carl Wendt, sportchef och tränare, är också nöjd med den senaste rekryteringen.

–Verkligen kul att vi har ytterligare en back som tar steget från Junior till Senior. Hon har tagit för sig på ett väldigt bra sätt och tagit steg i sin utveckling och är redo för att tävla i SDHL. Moa är också en person som tar för sig och ser till att bli en del av gruppen direkt. Hon är en skridskostark och fysisk spelare som kommer att tillföra mycket, säger Wendt.

Moa Söderholm har tillhört AIK i tre år och har längtat efter att få chansen på riktigt i SDHL.

–Väldigt kul att få ta klivet upp nu efter dessa tre åren! Jag ser nog mest framemot att utvecklas i ett annat tempo, det är ju skillnad mellan div1 och SDHL så att säga. Den här uppflyttningen kommer rent allmänt att gynna mig både som person och som spelare i laget. Det är jättekul verkligen, berättar Söderholm.

Söderholm, liksom Wendt, tar upp hennes fysiska spelstil som något som kommer att passa väl in i SDHL, i och med den nya regeländringen i ligan.

–Jag tror att min spelstil verkligen kommer att fungera bra i ligan när vi nu får tacklas, för jag kännetecknas som en tuff och fysisk spelare, som alltid ger 100%, säger Söderholm.

Att Söderholm skriver på kontrakt och flyttas upp från just juniorerna gör att Wendt ser med tillförsikt på framtiden. –Detta är ytterligare ett kvitto på hur viktig vår juniorverksamhet är för oss, vi har redan 3st backar med Moa inräknad som tagit steget från junior till senior och där finns fler unga tjejer med en väldigt fin framtid, avlsutar Wendt.

Kontraktet är skrivet över säsongen 22/23 och Söderholm kommer att spela i tröja #3.

AIK Hockey