AIK Hockey reviderar fredagens derbybeslut
Publicerad: 2022-10-24
AIK Hockey drar tillbaka beslutet om att inte tillåta bortasupportrar på Stockholmsderbyt 2 november.

Som tidigare kommunicerat låg grunden till beslutet i att AIK Hockey fått tydliga indikationer på att säkerhetsanalysen samt riskanalysen som låg fast sedan tidigare behövde revideras. Detta efter den senaste tidens incidenter på landets idrottsarenor, däribland derbyt på Tele2 Arena den 16 oktober. Något som medförde en förändrad kravbild som vi organisatoriskt inte kunde leva upp till. Det beslut vi fattade var där och då något som var nödvändigt för att garantera säkerheten inne på arenan.

Men som vi informerade om i fredags kväll har AIK Hockey under helgen arbetat med att gå igenom förutsättningarna och söka lösningar för att möjliggöra derbyn med publik från båda lagen. I dialog med supporterorganisationerna, polismyndigheten, säkerhets- och tävlingsledningen för Svenska Ishockeyförbundet, ligaledningen för HockeyAllsvenskan och arenaoperatören Stockholm Live har vi nu i samförstånd lyckats hitta vägar fram för att arrangera det derbyt vi alla önskar.

Avgörande för att ändra beslutet har varit att kravbilden gällande säkerhetsarrangemanget nu är på en nivå som vi kan uppfylla och de diskussioner med supporterorganisationer vi haft har varit positiva och renderat i att gemensamt samarbeta för ett säkert derby den 2 november.

Vidare vill AIK Hockey förtydliga att dialogen gentemot supporterorganisationer kunnat vara annorlunda. AIK Hockey som organisation tar åt sig av kritiken vad gäller dialogen och samverkan inför att beslutet togs och kommer fortsatt att sträva efter att förbättra och fördjupa samarbetet med supporterorganisationerna.

AIK Ishockey
Huvudpartners
Guldpartners
Silverpartners
Bronspartner