Kaptensgruppen är vald
herr2022-08-12
Kaptensgruppen har nu fastställts och spelarna blev meddelade tidigare på fredagsmorgonen – Kaptensgruppen återgår till en kapten och tre assisterande som tidigare.

De fyra spelarna blev under fredagsmorgonen, tillsammans med övriga laget, meddelade att det är de fyra som den kommande säsongen kommer bilda kaptensgruppen.

Kapten: Christian Sandberg

Assisterande kapten: Filip Windlert

Assisterande kapten: Richard Gynge

Assisterande kapten: Axel Wemmenborn

Huvudtränare Anton Blomqvist säger följande om varför man valt just dessa fyra personer:

-Sampa är AIK och står för allt det vi vill stå för. Hans rutin kommer vara viktig för oss och han ser alltid till AIKs bästa. Windlert växer för varje år som ledare och är en AIK:are med stort hjärta för sina lagkamrater och sin klubb. Gynges proffsighet och rutin kommer höja nivån på vår dagliga verksamhet och inte minst vet han vad som krävs för att vinna. Axel har blivit en del av vårt lags stomme och även kaptensgrupp. Han är ett superproffs som alltid leder med sitt sätt att vara.

Dessa 4 personer kommer tillsammans stå för allt vi vill stå för. Ödmjuka, hårt arbetande, proffsiga hockeyspelare som är genuint bra människor. De kommer representera oss som grupp och AIK med stolthet avslutar Blomqvist.

I början på nästa vecka kommer en längre intervju på AIK Play Premium med kaptensgruppen som du kan ta del av via Lojalitetsprogrammet.

AIK Hockey