Målvaktsduo klar
Publicerad: 2020-04-21
herr
AIK Hockey värvar två talangfulla målvakter i Edvin Olofsson och Claes Endre.

Claes Endre och Edvin Olofsson var en skräck för många forwards i HockeyEttan ifjol. Nu kommer de båda att vakta kassen i den svartgula tröjan. AIK Hockeys sportchef Anders Gozzi beskriver klubbens två nytillskott:

– Claes Endre har gått den långa vägen genom Division 1 och för varje år tagit ett kliv genom otroligt bra attityd till både träning och match. Han älskar att tävla och har en stor vinnarskalle.

– Edvin Olofsson, som var med oss föregående säsong i både träning och en match, visade under säsongen att han är redo för HockeyAllsvenskan. Han besitter ett bra spelsinne och även han en bra attityd till träning och gillar att tävla.

De båda spelarna är glada att få representera AIK kommande säsong och håller med i Anders Gozzis beskrivning.

– Jag är en hårt arbetande målvakt som lever mycket på min snabbhet. När Gozzi hörde av sig efter att vår säsong var avslutad kände jag att det var en supermöjlighet. Att få vara en del av AIK ser jag som en möjlighet att få fortsätta utvecklas i en bra miljö, berättar Claes.

Edvin Olofsson, som redan förra säsongen tillbringade tid i AIK, ser fram emot att få vara med från start i år.

– Det känns fantastiskt kul. Jag fick möjligheten att tillbringa tid i AIK förra året och det kändes riktigt bra då och det kommer bli kul att komma tillbaka och köra på riktigt, säger Edvin som gjorde sin debut i AIK-tröjan i bortamatchen mot Södertälje i fjol. En match där han noterades för bland annat en straffräddning:

– Det var en tuff match. Vi förlorade stort men jag tycker det kändes bra för min del. Det var kul att få testa på och jag fick mersmak. Känslan att få dra på sig en AIK-tröja var speciell.

Båda målvakterna har sina förväntningar klara för kommande säsongen.

– Jag försöker alltid göra mitt bästa för att hjälpa laget att vinna. Att även få jobba med Christopher Heino-Lindberg, som jag känner sedan tidigare, är något jag ser fram emot samt att få tävla med Edvin, säger Claes.

– Det jag förväntar mig är att vi ska ha en bra säsong. Jag och Heino har en bra relation sedan tidigare och det ska bli kul att få bygga vidare på den, säger Edvin.

Båda målvakterna är tävlingsinriktade och de minns hur årets enda match mellan de båda slutade.

– Edvin drog det längre strået och vann matchen, så där har jag revansch att utkräva, hälsar Claes.

– Haha, ja den segern kanske kommer komma upp när laget ska samlas, hälsar Edvin.

Målvakten Jesper Vikman kommer inleda kommande säsong i juniorlaget.

Kontraktet med både Claes Endre och Edvin Olofsson sträcker sig över säsongen 2020/21.

AIK Ishockey
Huvudpartners
Guldpartners
Silverpartners
Bronspartner