Adam Rockwood till AIK
Herr2022-08-09
Den kanadensiska forwarden Adam Rockwood ansluter till AIK Hockey inför den kommande säsongen.

AIK Hockey har gjort klart med kanadensaren Adam Rockwood som senast kommer från spel i slovakiska HK Nitra.

–Adam är en spelskicklig spelare som driver offensivt både 5 mot 5 som i powerplay. Han är mer av en playmaker än målskytt och vill vara en spelare som man förlitar sig på offensivt. Han har under sina två senaste säsonger i Europa visat att han är en offensiv tillgång vilket vi hoppas kunna nyttja och utveckla ännu mer under säsongens gång, berättar sportchef Christoffer Malm.

Adam Rockwood berättar att han trots sin storlek älskar att tävla och spela tufft och fysiskt, också just för att ta igen för sin storlek.

–Jag letar alltid efter att göra en extra passning eller sätta upp mina lagkamrater i bra lägen. Som barn älskade jag hockey hur mycket som helst, att vara runt laget och ha kul och vinna, och i det också skapa så mycket fina minnen som möjligt! Berättar Adam och adderar att han vill spetsa till sitt spel genom att utveckla målskyttet för egen del.

Den blivande 27-åriga forwarden kommer till AIK med stora förhoppningar om att bidra både till laget och klubben, och den kommande säsongen.

–Jag är en person som kommer försöka hjälpa mina lagkamrater att bli bättre och förhoppningsvis kan jag bidra till laget genom att producera poäng och spela en komplett hockey. Utanför isen tycker jag om att interagera med supportrarna och utforska staden, säger Adam och fortsätter:

–Att ansluta till AIK är en stor möjlighet för mig, vi bygger någonting speciellt här och jag vill vara en del i att få laget att nå framgångar. Jag har hört väldigt bra saker om Stockholm och jag har alltid sagt att jag skulle uppskatta att få spela här, jag känner mig väldigt taggad!

Adam Rockwood stod för totalt 14+31 poäng på 58 matcher i Nitra och säsongen dessförinnan inledde Rockwood i just HockeyAllsvenskan, hos MoDo Hockey. Det var forwardens första kontakt med svensk hockey och när han nu gör sig redo för sin andra omgång i HockeyAllsvenskan ser han fram emot en speciell säsong.

–Mina förhoppningar för säsongen är att laget kommer ihop och tar ordentligt med sats mot slutspelet, och självklart att vi kan gå vinnande ur det. Det tror jag vi är kapabla till.

–Jag ser mest fram emot möjligheten att få spela i en bra liga med ett gäng duktiga spelare, samt att få se Stockholm som stad! Avslutar en förväntansfull Adam.

Kontraktet med Adam Rockwood är skrivet över säsongen 2022/2023.

AIK Hockey