Inför Almtuna - AIK: "Desperata från start och ge varandra energi"
2017-12-19

Det var en moralstärkande seger AIK kommer ifrån. Efter att hållt på och tappa matchen sist mot Pantern lyckades man både kvittera och med 9 sek kvar av förlängningen visade Jens Jakobs vilja och gjorde segermålet i PP. Imorgon är det dags för Almtuna på bortaplan och en bortaseger vore på sin plats. Tomas Mitell och David Berg intervjuas inför.

Det var många Gnagare som upplevde frustration i tredje perioden senast mot Pantern när man tappade ledning till underläge på bara ett par minuter. AIK ville dock annorlunda och lyckades vända tillbaka matchen och fick iaf med sig 2 poäng som kunde varit 0, men som sett till matchen kanske borde varit 3.

- Det kändes bra efter två perioder, där vi är speciellt nöjda med den andra. Vi borde lett med något fler mål. Deras två mål kändes snöpliga. Vi drog på oss någon utvisning och sen var matchen vänd helt plötsligt. Det var skönt att vi kunde studsa tillbaka och vinna tillslut i overtime, tyder ändå på moral. Till slut var det rättvist, men Pantern är ett svårt lag och de gör det också bra men vi var något bättre sett till helheten. Skönt att marginalerna var med oss också, säger Tomas Mitell

- Det var en jämn och tight match. Vi möter ett bra Pantern. Till slut studsar det vår väg vilket känns som att det var på tiden. Vi har gjort gjort några bra matcher på slutet så skönt med turen på vår sida, säger David Berg.

En notering från läktarhåll var att de två ack så viktiga sista målen gjordes i PP.

- Skönt för de som spelar PP att vi fick utdelning och att det gav poäng till oss. Special teams är en viktig spelform där vi kan och vill bli bättre precis som i 5-5 spel. Utan PP denna match hade vi kanske inte fått med oss några poäng så det är jag nöjd med, säger Tomas.

- Skönt att vi fick hänga dit den. Vi har skapat mycket lägen tycker jag på sistone. Nu var det på skott och retur och sen gör Jensa ett solomål på sista målet men grymt skönt att få det att lossna. Bra för självförtroendet för hela laget, säger David.

David som var inne på Jens Jakobs mål noterades för sin första poäng i AIK-dressen. Men vad förväntar han sig av de kommande månaderna och vad kan man från läktarhåll förvänta sig av honom?

- Inga direkta förväntningar så. Jag har jobbat hårt för att ta mig till HockeyAllsvenskan under en längre tid. Jag känner att jag börjar bli mer varm i kläderna och tar för mig mer på isen, och att jag litar på mig själv mycket. Det gäller att gå ut och spela sitt eget spel och förfina det, etablera mig på den här nivån. Jag är en offensiv, puckskicklig back med ett bra första pass. Lite kreativ i anfallszon. Kul att få förtroende i PP också, det är där man vill vara. Kul också med första poängen senast också, berättar David.

Det vankas svår bortamatch imorgon när Almtuna, som vunnit fem raka, står för motståndet. Vad blir nycklarna för vår del?

- Energinivån till varandra. Att man pushar varandra och ger varandra styrka i båset och på isen. När vi har det är vi riktigt bra och ibland tenderar vi att glömma bort det. utöver det är det som alltid skridskoåkning och kampvilja. Åker man till Almtuna måste det finnas. Spelet med puck har varit betydligt bättre sista månaden ungefär så det vill jag också att vi ska fortsätta med. När vi har det kommer vi i mer flygande målchanser som vi kan göra mål och till slut vinna på. säger Tomas

- Vi ska fortsätta som vi gjort de senaste matcherna. Vi ska vara desperata från start och ge varandra energi hela tiden det kommer vara viktiga punkter imorgon. Lita på vårt spel också såklart. Modo och Pantern är två matcher som vi spelmässigt kan bygga vidare på, säger David.

Nästa hemmamatch & lojalitetsprogrammet

Nästa hemmamatch spelas nu på fredag då AIK tar emot Tingsryd hemma på Hovet. Passa på att fira in julen i svartgul stil med likasinnade! Biljetter köps enklast via denna länk.

I fredags lanserade AIK ett lojalitetsprogram vid namn DE33 som blivit en stor succé på väldigt kort tid.

Alla som registrerar sig till och med 21 december kan nyttja möjlighet att plocka ut två fribiljetter var till AIK-Tingsryd 22 december att nyttja själv eller för att ta med vänner och familj. Enbart över helgen har över 500 biljetter bokats till fredagens viktiga match på Hovet, via lojalitetsprogrammet. 
 
Du nyttjar fribiljetterna via länken "Nyttja två fribiljetter till AIK-TAIF" när du är inloggad. Övriga erbjudanden till dig som är med i DE33 kommer att läggas ut på "Mina sidor".

1. Gå in på denna sida: http://biljetter.aikhockey.se/minasidor/​​​​​​​ 
 
2. Logga in med dina inloggningsuppgifter, om du inte kommer ihåg dessa tryck på "Glömt lösenord" och fyll i din e-postadress så får du ett nytt lösenord.*

*Om du har nyttjat biljetter via tidigare test inför AIK-IK Oskarshamn 3 mars 2017 och AIK-Tingsryd 26 september 2017 är det samma inloggningsuppgifter.

 

AIK AIK Ishockey