Martin Dendis ny assisterande tränare
Publicerad: 2022-08-08
Herr
Martin Dendis tar steget från AIK Hockeys juniorakademi till A-laget där han kommer att ta rollen som assisterande tränare de två kommande åren.

Herrarnas huvudtränare Anton Blomqvist har nu fått en assisterande tränare. Martin Dendis kliver upp från AIK Hockeys J20-lag där han var huvudtränare föregående säsong och tog laget till topp 10 och sedan till kvartsfinaler där man åkte ut mot SM-guld vinnarna Linköping.

Innan han anslöt till AIK Hockey spenderade Dendis fem år i just Linköpings organisation inom juniorverksamheten, och fick säsongen 2020/2021 kliva upp som assisterande tränare för LHC:s A-lag i SHL.

–Martin är en erkänt duktig istränare och coach som vi är glada av att kunna ta nästa steg inom vår organisation. Han har haft blandade roller i Sverige de senaste åren med att kombinera tränare för lag men också individanpassad träning för spelare, något som vi tror vi kommer få stor nytta av de kommande säsongerna, berättar sportchef Christoffer Malm.

–Vi tror på en modell att hela tiden utbilda spelarna och laget från dag ett, vilket Martin kommer vara en stor del utav de kommande två åren, adderar han.

Den blivande 31-åriga slovaken ser fram emot sin nya utmaning, och steget upp till A-laget.

–Jag är tacksam för förtroendet och möjligheten från Anton och AIK Hockey. Samtidigt är jag motiverad att göra mitt bästa för att hjälpa laget på alla sätt jag kan, berättar Martin Dendis och berättar mer om hur han och Blomqvists samarbete kommer att se ut:

–Jag fick tydliga direktiv från Anton om hur det kommer att se ut. Mina ansvarsområden kommer bland annat att vara att coacha backar under matcherna, scouta motståndare, och titta närmare på powerplay och det offensiva spelet med puck. Samtidigt kommer jag att hjälpa Anton med träningsprocessen och individuella skillsträningar med spelarna.

Martin beskriver sig själv som en prestigelös tränare som tror på kommunikation. Och kommunikation, och en stark gruppsammanhållning är något som är återkommande när han berättar om hur han ser på den kommande utmaningen.

–Jag tror på att skapa en bra grupp med bra människor. En grupp där alla ska ta ansvar genom att göra sitt bästa hela tiden för att också hjälpa varandra att bli lite bättre varje dag. Samtidigt ska man njuta av resan, steg för steg som man tar sig framåt, säger han.

Martin Dendis har under många år i sin tränarkarriär tränat juniorer, men steget till seniorer anser Dendis inte vara speciellt märkvärdigt.

–Som jag sa så gäller allting om att ha bra och tydlig kommunikation, så vi tillsammans skapar en bra grupp som trivs och kan hjälpa varandra framåt under resans gång. Det är det viktigaste för mig, oavsett om det är på junior- eller seniornivå.

Laget samlades igen den första augusti, och den nya assisterande tränaren ser nu ännu mer fram emot ytterligare en säsong i klubben och att få komma igång med sina uppgifter.

–Mina förhoppningar är att vi ska skapa en bra grupp som gör sitt bästa hela tiden och fokuserar på processen att bli bättre varje dag, både som individer och som ett lag.

–AIK är en klubb med stor tradition, passion och många motiverade personer som jobbar i föreningen för att föra AIK framåt, och jag ser fram emot att fortsätta samarbeta med de personerna för att utvecklas varje dag och tillsammans jobba för AIK, avslutar Martin.

Kontraktet med Martin Dendis är skrivet över säsongen 2023/2024.

AIK Hockey