Oscar Öhman ansluter till AIK
herr2022-08-05
AIK värvar den MoDo-fostrade forwarden Oscar Öhman.

AIK Hockey har gjort klart med Oscar Öhman, forwarden som under den föregående säsongen stod för totalt 19+22 poäng på 58 matcher hos de HockeyAllsvenska nykomlingarna Troja-Ljungby.

–Oscar Öhman kommer till oss efter en individuellt framgångsrik säsong i Troja-Ljungby. Han var en av deras bärande spelare som verkligen fick det att lossna offensivt, inleder sportchef Christoffer Malm.

–Han är en spelare som både kan spela fram till målen men också göra målen själv. Och efter att ha fått en hel säsong i HockeyAllsvenskan i kroppen och dessutom mäktade med att göra hela 18 mål ska det bli spännande att se vad Oscar kan göra i vår miljö, säger Malm.

Oscar är en klassiskt lugn norrlänning som helst umgås med familj och vänner. Utöver hockeyn står golf och padel högt i kurs bland de hobbys han sysslar med.

–Ni kommer få se en spelare som läser spelet bra över hela banan och som förhoppningsvis kommer sätta dit några puckar bakom motståndarmålvakten, låter Oscar hälsa.

Den blivande 25-åringen är född i Örnsköldsvik där han också spenderade sina hockeyår i MoDo och Örnsköldsvik fram till 2018 då han lånades ut till Troja-Ljungby. Med ett undantag för en flytt till Kristianstad har Troja-Ljungby varit forwardens klubbadress sedan dess.

–Personligen gick förra säsongen med Troja väldigt bra, jag fick en stor roll i laget och jag tyckte att jag tog den rollen bra. Fick spela med bra spelare och vi producerade mycket mål, vilket gav ett grymt självförtroende, berättar Oscar om den föregående säsongen.

Troja-Ljungby fick lämna HockeyAllsvenskan, men Oscar Öhman har kvar sin plats i ligan när han nu ansluter till AIK Hockey.

–Det känns grymt roligt och inspirerande att få komma till en klubb som AIK, det en stor klubb som hör hemma i SHL egentligen. Men det ska vi fixa tillsammans! Säger han och adderar:

–Grymt kul att få prova på att bo i Stockholm också! Det blir en stor omställning från de småstäder jag bott i tidigare, men jag är riktigt taggad på att se allt som Stockholm har att erbjuda.

Att skriva kontrakt med AIK Hockey var inte mycket att fundera på för Oscar som tydligt och snabbt kände en samhörighet med klubben som står inför en spännande utmaning.

–Det som lockade med AIK är att de bara tittar uppåt, vilket jag också gör. AIK vill bara bli bättre hela tiden och det är samma för mig, då kände jag direkt att detta blir en perfekt miljö för mig att utvecklas och ha kul i.

–Vi får ett väldigt intressant lag med både unga- och lite äldre spelare, vilket jag tror blir en perfekt kombo. För att nå våra mål krävs det att vi kommer ihop som grupp och spelar för varandra, och för AIK, konstaterar Oscar och trycker ytterligare på att blandningen av yngre och äldre spelare kommer att göra säsongen gott.

–Det kommer alltid finnas killar att ta rygg på och vi pushar varandra till max hela tiden.

Som Öhman tidigare nämnt är utvecklingen viktig för honom och förhoppningarna inför säsongen som väntar handlar mycket om just det. Förutom det klassiska 'att utvecklas som spelare' vill Oscar även fortsätta bygga på det självförtroendet som han skaffade under förra säsongen.

–Förhoppningarna när det gället laget är att skapa ett lag som ger 100% varje dag, för om vi gör det så har vi grymt stora chanser att vinna varje match vi spelare. Sen vill jag gå riktigt långt i ett slutspel där det stora målet såklart är att ta steget upp till SHL.

–Det jag mest ser fram emot denna säsong är att spela på Hovet inför supportrarna, att få kriga för dem. Jag ser även väldigt mycket fram emot att få vinna derbyna mot Djurgården, avslutar Oscar.

Kontraktet med Oscar Öhman är skrivet över säsongen 2022/2023.

AIK Hockey