AIK Hockey värvar Anders Eriksson
Publicerad: 2016-11-10

AIK Hockey har gjort klart med centern Anders Eriksson med erfarenheter från SHL. Värvningen görs då laget är tvungna till vissa positionsjusteringar. – Vi tar in honom med anledning av skadorna som vi har, både på back- och forwardssidan, berättar sportchefen Anders Gozzi.

Anders Eriksson, med ett förflutet i bland annat SHL och Örebro, ansluter till truppen idag och kommer delta i förmiddagens träning. 31-åringen tas in med anledning av dem skador truppen har drabbats av på sistone.

– Jonatan Andersson har fått en fraktur på båtbenet och kommer gå gipsad i tre månader. Troligtvis missar han resten av säsongen. Detta, plus att Oscar Steen har fått ont i sitt knä, gör att vi måste fylla ut backsidan med befintliga spelare och det lämnar en plats öppen för Anders Eriksson, säger Anders Gozzi. Som beskriver nyförvärvet som en viktig kugge, både på och utanför isen.

– Det är en gedigen och klok center som är stryktålig och bra i båda zonerna. Han har en bra karaktär och kommer att bidra till laget på flera olika sätt.

Kontraktet med Anders Eriksson är skrivet över säsongen och förhoppningarna är stora att han är spelklar redan till bortamatchen på fredag mot Modo. 

AIK AIK Ishockey