Hemma
AIK
AIK
Borta
MoDo
MoDo

Förlust borta mot AIK

20 februari 2022 16:20
MATCHRAPPORT

Det blev en tråkig avslutning på veckan. Trots en bra start med ledning i den första perioden kunde MoDo inte hämta hem någon poäng mot AIK på Hovet. Hemmalaget vann med 4–1 i slutänden.


Det har varit en intensiv helg för MoDo, med matcher i Norrköping och Stockholm två dagar i rad. På söndagen väntade AIK på Hovet i vad som var lagens andra möte för säsongen (det första vann MoDo med 4-1 hemma i Hägglunds Arena).

Första perioden var en relativt jämn och tillknäppt historia, med få riktigt klara målchanser. Båda lagen ett par skapliga lägen att ta ledningen; för MoDo var Max Tjernström nära att vispa in en puck köksvägen, men efter videogranskning visade det sig att pucken aldrig var över mållinjen.

0–1 kom dock i en kvick omställning från MoDos sida. Erik Jinesjö Karlsson bröt i egen zon, pucken gick till en framåtrusande Mikkel Aagaard som spelade klockrent i sidled till en lika framåtrusande Filip Sveningsson. Pang, och ledningsmålet var ett faktum.

I upptakten av andra perioden var MoDo sedan klart hetast och hade fina lägen att utöka ledningen genom både Mikkel Aagaard och Oscar Nordin. Målet uteblev dock och undan för undan blev det mer oskärpt från gästerna, samtidigt som AIK flyttade fram sina positioner och utmanade Tex Williamsson flertalet gånger.

TIll slut kom också 1–1 – och innan perioden var över hade MoDo dessutom dragit på sig ett par utvisningar och släppt in en puck i boxplay. Därmed var det 2–1 till AIK och uppförsbacke för MoDo.

En uppförsbacke som blev än värre när AIK ryckte till 3–1 redan efter en och en halv minut av tredje perioden.

MoDo har haft en förmåga att hämta ikapp i matcher men just den här eftermiddagen på Hovet kunde vi inte ta oss ur den prekära situationen.

Sam Vigneault hade en stolpträff och i slutet av matchen fick MoDo spela fem minuter i powerplay efter att Fredric Weigel slagit ner Emil Wahlberg. Dessvärre ville reduceringen inte komma och det blev en förlust den här eftermiddagen. AIK satte 4–1 när Tex Williamsson var utplockad och MoDo satsade allt med sex utespelare.

KOMMANDE MATCHER

Laget får istället vända hemåt och ladda om inför veckans två matcher på hemmaplan. På onsdag är det Enkronasmatchen mot Kristianstad, en match där det är fritt inträde tack vare företag och privatpersoner och där det väntas bli en stor publikfest. Boka din biljett här innan det är för sent.

På fredag är det sedan hemmamatch mot Tingsryd och vi dukar upp med Ladies Night, happy hour och möjlighet till dryckesprovning i samband med matchen. Mer läsning och länkar till bokning hittar ni här.

Välkomna till Hägglunds Arena!